272870014_6959062884163937_7730911352413866428_n 23 загін Морської охорони Державної прикордонної служби України розпочинає свою історію з 1994 року як 23-тя окрема бригада прикордонних сторожових кораблів Прикордонних військ України.

На початку 2000-х років був перейменований в 23-й Керченський загін морської охорони Держприкордонслужби України.

Після злочинної окупації Криму росією в березні 2014 року Державна прикордонна служба України почала виведення цього підрозділу з Криму. Це єдиний підрозділ, якому вдалося вивести вже з окупованого півострова весь рухомий корабельно-катерний склад.

З квітня 2014 Керченський загін отримав назву Маріупольський, а згодом був перейменований у 23 загін Морської охорони Державної прикордонної служби України та мав завдання здійснювати контроль за акваторією Азовського моря з місцем дислокації в Маріуполі.

Маріупольська віха життя загону проходила у місті, що динамічно розвивалося... Маріуполь - гарний, дорогий, милий серцю... З 2014 по 24 лютого 2022 був період відродження Маріуполя. Ти назавжди!

Війна застала зненацька. Така гірка правда. Підлий удар в спину Україна не чекала, Маріуполь не очікував.

В 23 загоні Морської охорони ДПСУ служать справжні професіонали своєї справи.

З початком повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року особовий склад загону виконує поставлені завдання.

З перших днів пекельного лютого на сухопутні передові бойові позиції оборони Маріуполя виявили бажання виступити більше 30 матросів, старшин та офіцерів для стримування ворожої навали.

Але є така річ - боєкомплект має здатність закінчуватися, а в умовах повної блокади життєдіяльності міста без можливості поповнення. Бойові втрати почали зростати. В цих надзвичайно тяжких обставинах командиром загону, на підставі права, наданого Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України особовому складу було надане право на вихід із заблокованого міста.

Загін поніс втрати. Є загиблі. Слава і вічна пам'ять! Вони герої, які тепер захищають нас, приєднавшись до Небесного воїнства.

Військовослужбовці загону з честю продовжують нести службу, вірні присязі Народу України та готові взяти участь в операції по деблокаді Маріуполя.

З повагою до Вас, морські прикордонники

Світлана Гречанюк-Самойлова, прикордонник з Черкащини

*допис з "Фейсбуку"

Далі буде...

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100