Сучасна людина, у більшості випадків, використовує слово «дякую», як мінімум, декілька разів на день.

Переконана, що далеко не всім відоме походження українського слова «дякую». Російське «спасибо» пішло від синтезу двох слів «спаси» та «Бог». Українське «дякую», як стверджує «Український етимологічний словник», запозичене з німецької мови через польську. Німецьке danken, від якого і пішло дякую, пов’язують з іншим дієсловом denken (думати).

Є над чим замислитися?!

Подяка – це внутрішня чудодійна сила людини, її здатність усвідомлювати те прекрасне, що трапилося із нею, а не сприймати це, як належне і другорядне, або взагалі випадкове і неважливе. По-справжньому вдячні люди щиро висловлюють слова подяки не тільки для того, щоб здаватися ввічливими, а, перш за все, тому, щоб обмінятися потужною енергією добра і любові з тим, до кого вони звертаються. І якщо у вас високий рівень вдячності щодо оточуючих людей і світу в цілому, то ви практично завжди відчуваєте радість від подиву і глибокої вдячності щодо тих подій, які відбуваються у вашому єдиному і неповторному житті.

Іноді людина не бачить або недостатньо цінує те, що має, звертаючи занадто багато уваги лише на негативне, що різко впливає на її внутрішній стан: вона буквально забуває про радість, задоволення і спокій. Варто розуміти, що коли ми бачимо лише власні недоліки і поразки, то повністю концентруємося на них і, відповідно, швидко отримуємо чергову порцію негативних життєвих «сюрпризів».

По особливому щиро вдячні люди щасливіші, успішніші, мають міцне здоров’я і потужну енергетику високого рівня. Вдячна людина майже не буває одинокою, напруженою, занепокоєною або депресивною. Вдячність і щастя – рідні сестри!

Спробуйте написати листи подяки людям, які вас оточують, та знайдіть душевне тепло і сили, щоб особисто прочитати їм ці листи. Такі вчинки не тільки піднімають настрій і надовго дарують піднесений стан, вони також сприяють зближенню і отриманню надзвичайного задоволення від подальшого плідного спілкування.

Пам’ятайте! Щоб мати справжній успіх і абсолютну життєву гармонію, необхідно постійно завдячувати собі і Богові (Всесвіту) за все, що маєте!

Вдячність змінює потік енергії і фокус нашої уваги!

Вдячність – це найкращий спосіб притягнути до себе ще більше того прекрасного, за що ви дякуєте. Рекомендую дякувати не тільки за те, що маєте, а й за те, чого поки що у вас немає, але дуже хотілося б мати.

Тільки ми творимо свою реальність, яка спочатку формується у нас в голові (думки – ідеї – процеси – стани – обставини) і лише тоді проявляється у зовнішньому світі.

Не гайте часу! Народжуйте слова подяки в глибині душі і проговорюйте їх по-особливому проникливо і тихо – голосом вашої власної системи цінностей. Регулярно повторюйте те, за що ви вдячні. Цим ви автоматично вмикаєте «зелене світло» для нових звершень і яскравих успіхів, любові і процвітання у вашому житті.

Друзі, пропоную бути щасливими уже цієї миті, тому що «завтра» – це гасло невдах і скигликів:

1. Складіть список того, за що ви завдячуєте, – все, що спаде на думку. Будьте щедрими!

2. Щодня повертайтеся до цього списку. Повільно перечитуйте вголос і намагайтеся глибоко відчути світле і чудодійне почуття вдячності, яке поступово охоплює усе тіло, глибоко проникаючи в кожну його клітинку.

3. Напрацьовуйте звичку активно і з великим задоволенням дякувати за все, що відбувається у вашому житті. Щовечора перед тим, як заснути, пригадайте, що відбулося протягом дня і подякуйте за це Бога (Всесвіт).

І через деякий час ви ОБОВ’ЯЗКОВО помітите, що справи пішли вгору! Думки посвітлішали! Очі заблищали! Настрій покращився! Життя розмалювалося новими фарбами!

Не зупиняйтеся! Продовжуйте дякувати щиро і проникливо – із глибин Вашого серця, даруючи неповторні хвилинки щастя собі і оточуючим.

Частуйте світ бальзамом для душі!

З глибокою повагою і абсолютною вірою,

Валентина Савченко, лайф-коуч (тренер з успіху), Черкаси

*пост на сайті «Divo-land»

Від «Прочерку»

11 січня є «найбільшим ввічливим» днем року – в усьому світі відзначається Всесвітній день «дякую». Цього дня бажано подякувати усім близьким та рідним, тим, хто є поруч із вами та тим, хто вам небайдужий.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100