реклама

реклама

Кілька підрозділів територіальної оборони відправили на фронт на «жорсткі» ділянки, і частина з них, як кажуть самі бійці та їхні родичі, не мали достатнього спорядження. Про це заявив радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович у вчорашньому інтерв’ю «Фейгін Live».

172152989_4224911400906241_7511135160859032992_n

– Частина з них не мала достатнього досвіду. І це не той принцип, згідно з яким воюють Збройні сили України. Ми готуємо людей, а потім відправляємо. Зараз розбираємося, чи була це воєнна необхідність, чи був це чийсь недогляд. Але така ситуація мала місце, ми з нею розбираємося, тому що ми не збираємося залишати це просто так, – сказав Олексій Арестович. – Є принципова позиція президента, яка полягає в тому, що якщо боєць їде на фронт, то він має бути максимально підготовлений, забезпечений, захищений тощо. І манкірувати людськими життями не можна. Інша річ, якщо була воєнна необхідність. Але в цьому треба розібратися. Розбираємося. Можу сказати, що ми це припинили майже одразу. Й можу сказати, що ті, хто туди потрапив, частково відведені, частково підкріплені тощо. Тих, хто залишився, підкріплюють і допомагають як можуть.

Арестович також зацитував слова видатного британського політичного діяча Вінстона Черчилля: «Війна являє собою, по суті, каталог великих і жахливих помилок» і додав, що Україна жодним чином не порятована від них.

– Коли народ дізнається всю правду після війни (та наш народ і так багато знає), то доведеться, хоч і заднім числом, пережити чимало трагічних сторінок і дуже прикрих помилок, які ми також робимо, як усі... – підсумував радник голови Офісу Президента.

Див. з 17:45.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Петро 10.05.2022 20:25
ЯКОГО ... АРЕСТОВИЧ ... НА МОВІ ОКУПАНТА?????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Люба 07.05.2022 20:46
Заберіть тероборону з передової. Неозброєних, непідготовлених хлопців кинули на гарматне м'ясо!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Перехожий 05.05.2022 17:58
Нашим керманичам до Черчиля як до Марса пішки, але й той з молоду не був застрахований від помилок. Черчель у тридцять років був міністром внутрушніх справ Великої Британії, а у сорок, будучи Першим лордом Адмілартейства катастрофічно програв туркам операцію в Галіполі, після чого подав у відставку. Але потім, пам'ятаємо, став ким.
А нині повторюється історія як із 14-им окремим мотопіхотним батальйоном «Черкаси», який був створений у 2014 році після початку війни на Донбасі як 14-й батальйон територіальної оборони «Черкаси» з мешканців Черкаської області.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100