реклама

реклама

Звісно, макіяж можна робити і пальцем, і спонжами. Та пензлики для макіяжу лишаються класичним інструментом, тож варто мати принаймні базовий набір. Що в нього входить?

IMG-f6e46a6ab51d71f134fbd2586c3ebc2f-V - копия - копия

●      Пензлик для рум'ян.

●      Пензлик для пудри.

●      Плаский пензлик для тіней.

●      Пензлик для брів.

Все це — база! Зразки таких пензлів (а також всіх іншіх видів) ви знайдете на сайті EVA.UA.

Звісно, досить швидко може виявитися, що для очей вам треба не один, а хоча б три пензлика: для сипучих тіней, для рідких тіней та для підводки. Або для світлих тіней, для темних тіней і для рідких тіней. Або складніша комбінація. Це ви з'ясуєте в процесі, адже практика перевіряє все.

Тож, можливо, ваша база виглядатиме так:

●      Пензлик для нанесення тонального крему.

●      Пензлик для нанесення пудри.

●      Пензлик для нанесення рум'ян.

●      Пензлик для губів.

●      Пензлик для брів.

●      Пензлик для очей.

Свій набір ви зберете, орієнтуючись на власні вподобання. Для стрілок потрібний тонкий фетровий пензлик, для рідких тіней — плаский косий синтетичний пензлик тощо.

Окрім форми пензлю, важливо ще й який в нього ворс. Для різних косметичних матеріалів — різні ворси. Синтетичні пензлики живуть довше, тож вони придатніші для рідких засобів. А для сухих та сипучих засобів краще натуральні. Втім, можна знайти і пензлики зі змішаним ворсом, і синтетичні пензлики з ворсом ніжнішим, ніж натуральний. В принципі, пензлики зі штучним ворсом підходять для всіх косметичних засобів. За ними не треба якось особливо доглядати, і відмиваються вони чудово. Найтонший синтетичний ворс робиться з натурону. Для ворсу також використовують таклон та нейлон. Натуральні пензлики виготовляють з білки, кози, колонка, борсука, соболя. Можливі й екзотичніші варіанти. Натуральний ворс дуже напивчивий, вбирущий: він почасти поглинає рідкі косметичні засоби. Тож промивати такі пензлики треба якомога старанніше. Вартість пензликів з натуральним ворсом зазвичай набагато вища.

Що стосується пензликів зі змішаним ворсом, то вони цікаві здатністю добре набирати та віддавати рідкі засоби. В принципі, їх і придумали для того, щоб поєднати плюси натурального та синтетичного ворсу.

Отже, пензлі треба добирати за призначенням.

IMG-f6e46a6ab51d71f134fbd2586c3ebc2f-V - копия

Пройдемося по порядку нанесення засобів.

Пензлики для тонального крему бувають пласкі округлені (їх називають куполоподібними) або з коротким щільно набитим ворсом. Для тонального крему краще брати пензлики зі змішаним ворсом: важливо не травмувати шкіру та рівномірно нанести крем. Є пензлики для тональних засобів, що нагадують щіточку чи подушечку.

Пензлики для консилера формою схожі на пензлики для тонального крему, — вони пласкі й округлені, — але компактніші і пружніші. Цей пензлик може бути синтетичним.

Стандартний пензлик для пудри — великий та круглий. Пружність пензлика має відповідати типу вашої пудри: розсипчастої або компактної.

IMG-f6e46a6ab51d71f134fbd2586c3ebc2f-V

Пензлики для рум'ян бувають трьох типів. Класичний круглий універсальний — для сухих рум'ян. Овальний — для нанесення рум'ян на «яблучка». Скошений пензлик зручний для підкреслення вилиць та акцентування овалу лиця.

Пензлики для бронзера та хайлайтера нагадують віяло. Вони мають бути м'якенькими, щоб ледь чутно торкатися шкіри. Найкращий ворс для них — козяча шерсть. Адже надлишок бронзера та хайлайтера в макіяжі — вся робота насмарку!

Для очей зручно мати два типи пензлів. Куполоподібний — для розтушовування тіней на віках. Він дасть змогу зробити красиві переходи між тінями різного відтінку. І невеликий плаский — для акцентів та глибокого кольору.

Для підводки потрібен пензлик з тонким кінчиком. Штучний пружний ворс на такому пензлику буде зручнішим.

Пензлі для брів бувають двосторонні: один кінець нагадує щіточку для туші, другий — тонкий скошений пензлик. Таким пензликом зручно коригувати і форму брів, і інтенсивність кольору.

Вибираючи пензлики, зважайте на жорсткість (будьте обережні з жорстким ворсом, краще брати м'який), кріплення (чи не випадають ворсинки та чи зручно вам тримати пензлик в руці) і якість ворсу (проведіть пензликом по шкірі — чи не дряпає? чи не ламаються ворсинки?), а також вид ворсу, функцію й форму.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100