реклама

реклама

За призначенням виділяють професійні пилососи та побутові. Розподіл лише умовний, адже моделі з обох категорій жваво використовують для регулярного прибирання в житлових приміщеннях. Принцип роботи у них здебільшого однаковий, а технічні характеристики суттєво відрізняються. Щоб зрозуміти, який варіант оптимальний для домашнього використання, доцільно проаналізувати переваги й недоліки обох різновидів.

Papka---Foto---Luchshie-iz-luchshih-meshkovyie-pyilesosyi----1.-Sovetyi-po-vyiboru-----pyilesos.-768x511  

Пилотяги професійного класу: сильні та слабкі сторони

Професійними називають пилосмоки з покращеним комплектуванням. Вони оснащені потужними двигунами, корпусами підвищеної міцності, ефективними фільтрами та додатковими насадками. Сфера експлуатації порохотягів для профі широка і різноманітна. Зазвичай їх можна зустріти в майстернях, на будівельних майданчиках, у приміщеннях на стадії ремонту, а також у будівлях комерційного призначення.

Причини для купівлі професійного пилососа додому:

  1. Площа житла понад 100 квадратних метрів. Прибирання займає багато часу, тому головні вимоги до клінінгової техніки — це витривалість та стійкість до навантажень.
  2. Велика кількість домашніх тварин. Пухнасті улюбленці линяють, розносять на лапах мікрочастинки наповнювача та корму. Що більше вдома «хвостиків», то складніше підтримувати ідеальний порядок без спеціальної техніки.
  3. Наявність веранди або альтанки у дворі. За межами дому також потрібно підтримувати чистоту. Виносити побутовий пилосмок на вулицю ризиковано, а професійний — безпечно.
  4. Ремонт. Під час ремонтних робіт необхідно регулярно утилізувати наслідки демонтування плитки, відклеювання старих шпалер, нарізання пластикових труб, шліфування стін та інших поверхонь. Будівельне сміття грубе і жорстке, тому може порвати мішок або пошкодити контейнер звичайного порохотяга.

Замовити потужний пилосос можна за посиланням https://www.moyo.ua/ua/bt/mbt/pylesosy/moshchnyye/. Його ціна залежить від комплектування та специфікацій.

Переваги клінінгового обладнання для профі:

  1. Величезний пилозбірник. Мінімальний об’єм перевищує 5 літрів, тому можна прибирати у приміщеннях великого метражу без перерв на «розвантаження».
  2. Стійкість до пошкоджень. Запчастини з міцних матеріалів не бояться ударів та контактів з твердими предметами.
  3. Різні види прибирання. Існують моделі для вологого прибирання, сухого і комбіновані. Більшість пилосмоків також підтримує функцію збирання рідини.
  4. Інтенсивне всмоктування. Навіть проблемне сміття, як жмутки вовни чи вологі відходи, швидко всмоктується коштом підвищеної потужності.

Мінуси професійних пристроїв:

●      Високий рівень шуму. Двигун доводиться перекрикувати, особливо, якщо активний максимальний режим.

●      Великі габарити. Потужне «начиння» неможливо помістити у компактний корпус.

●      Обмежений вибір формфакторів і типів. Професійні пилососи — це переважно мережеві моделі з циліндроподібним або квадратним корпусом. Вертикальні пристрої — рідкість.

Побутові пилосмоки: на що здатні та чим приваблюють

Найголовніша перевага побутових пилосмоків — різношерстний модельний ряд. На вибір доступні:

  1. Мережеві — з довгим проводом (від 3 до 9 метрів) та колесами для зручного транспортування.
  2. Потужні вертикальні порохотяги, які працюють від розетки та підходять для просторих помешкань.
  3. Бездротові акумуляторні пилотяги з конструкцією 2 в 1 (ручний пилосмок + звичайний підлоговий).
  4. Самостійні роботи-пилососи з вбудованою батареєю та дистанційним керуванням.

Плюси пристроїв:

●      Компактні габарити. Домашні пилотяги маленькі, тому їх зручно зберігати навіть у квартирах невеликої площі.

●      Контрольована гучність роботи. Шум можна контролювати, перемикаючи режими.

●      Маневровість. Завдяки поворотній трубі, гнучкому шлангові та змінним насадкам, пилососи без проблем прибирають у важкодоступних місцях.

●      Функціональність. Одночасно з основними функціями девайси підтримують додаткові, серед яких: дезінфекція, ароматизація, волога чистка килимів, знезараження повітря.

●      Просте обслуговування. Моделі побутового класу легко збирати та розбирати. Щоб доглядати за ними, не потрібно мати специфічні скіли.

На якому варіанті зупинитися?

Остаточний вибір залежить від цілей експлуатації. Якщо потрібне обладнання для регулярного генерального прибирання у великому приватному будинкові та в прилеглих будівлях, доцільно придбати потужний і надійний професійний пилосмок. Він принесе багато користі у домашній майстерні та гаражі.

Для маленької студії або дачі, яка не використовується для постійного проживання, краще обрати недорогий і мініатюрний пилосмок побутовий. Його можливостей вистачить, щоб підтримувати порядок і при цьому не жертвувати вільним місцем і тишею.

У дво- або трикімнатній квартирі стандартної площі зручно прибирати за допомогою пилотягу у формі швабри — з акумулятором та пилозбірником середнього об’єму. Робота варто придбати, щоб повністю делегувати косметичне прибирання і витрачати час лише на «генералку» раз на місяць.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 СОЛДАТ 20.09.2022 19:16
Цитую Олена:
Саме краще для прибирання, підійде білозірський віник, дешевше, і практичний у викоританні. З початку війни, побутова техніка подорощала на 100 %. Ця публікація на даний час не актуальна. Зараз потрібно думати щоб було що їсти та щоб усі живі залишились.

Білозірські " виробники" найкращих у світі віників дякують Вам за рекламу.Але вся біда в тому, що вони не платять податків зі свого виробництва.А податки потрібні щоб утримувати армію.Чи може маєте заперечення ?. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Олена 20.09.2022 13:49
Саме краще для прибирання, підійде білозірський віник, дешевше, і практичний у викоританні. З початку війни, побутова техніка подорощала на 100 %. Ця публікація на даний час не актуальна. Зараз потрібно думати щоб було що їсти та щоб усі живі залишились.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100