реклама

реклама

Другий від початку широкомасштабної війни номер газети «Обрії Ізюмщини» за сприяння Національної спілки журналістів України отримали жителі Ізюма.

Автор фото – Микола Калюжний


Про це повідомив директор ТОВ «Обрії 1919», секретар НСЖУ Костянтин Григоренко. «Щиро дякую всім, хто долучився до оперативного інформування мешканців громади!» – написав він у соціальній мережі.

У другій декаді жовтня Костянтин Григоренко від імені творчого колективу редакції газети «Обрії Ізюмщини» звернувся до Національної спілки журналістів України з проханням надати редакції, яка відновлює свою діяльність в Ізюмській територіальній громаді, фінансову допомогу в розмірі 12 тисяч гривень – для підготовки матеріалів і друку та розповсюдження спецвипуску газети на деокупованій частині Харківщини.

Спілчанська консультативна рада на пропозицію голови НСЖУ Сергія Томіленка обговорила питання підтримки редакцій ЗМІ, що постраждали внаслідок російсько-української війни й нині повертаються у визволених населених пунктах до своєї основної інформаційної роботи.

– На задоволення запитів і потреб таких редакцій доцільно використати частину благодійної допомоги, переказаної іноземними партнерами з Японії, – повідомив очільник НСЖУ рішення онлайнової наради, в якій взяли участь представники керівних органів творчої спілки і Всеукраїнського благодійного фонду «Журналістська ініціатива». – Пропозицію одностайно підтримали колеги – давні інформаційні партнери Японського проєкту, який втілює в Україні Японський фонд майбутніх поколінь.

На церемонії вручення відзнаки НСЖУ японській корпорації GREEN COOP за її внесок у підтримку українських журналістів у час війни (Токіо, 2022). Фото з архіву ВБФ «Журналістська ініціатива»


Про рішення консультативної ради буде поінформовано партнерів, зокрема керівника японського фонду Джунічі Ковака й колектив корпорації GREEN COOP, яка цьогоріч переказала доброчинні пожертви на допомогу українським журналістам у час війни.

Джунічі Ковака (Сайтама, 2022). Фото з архіву ВБФ «Журналістська ініціатива»


Газеті «Обрії Ізюмщини» вже надійшла фінансова підтримка, отож і далі творча спілка надаватиме таку допомогу редакціям з японських коштів – для здійснення одного з перших випусків відновленого видання. За це рішення проголосували всі члени консультативної ради – Сергій Томіленко, Людмила Мех, Сергій Шевченко, Валентина Душок, Тетяна Калиновська.

До речі, тираж другого від початку повномасштабної війни випуску газети «Обрії Ізюмщини» підготовлено і зверстано в редакції Буської газети «Воля народу» на Львівщині, віддруковано в Харківській друкарні «Нормальні ціни» й доставлено в місто ізюмським підприємцем А.Бережним. Наклад розповсюджує міська військова адміністрація через уповноважених осіб і голів квартальних комітетів та голів ОСББ.

Костянтин Григоренко демонструє свіжий номер “Обріїв Ізюмщини”


У номері розміщено багато корисної інформації, зокрема, розклад руху поїздів, автобусів, контакти органів місцевої влади, поліції, медичних закладів, відділень поштового зв’язку та інших установ.

Журналісти видання наразі готують черговий номер газети.

Про це повідомляє пресслужба НСЖУ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100