Наш комфорт залежить від безлічі чинників, у тому числі й стабільного водопостачання. Але мешканці далеко не усіх районів можуть похвалитися центральним водопроводом. Що ж робити в цьому випадку? Автономне джерело є виходом з положення. Воно забезпечить вас потрібною кількістю води, а головне, надасть повну незалежність. У компанії “Юрський Горизонт” можно замовити буріння свердловин в Дніпрі, а також інших містах України.

Що вибрати свердловину або колодязь?

У власників приватного будинку є 3 способи забезпечити житло водою — підключитися до центрального водопроводу, вирити колодязь або свердловину. Перший варіант є найменш витратним і найзручнішим, але не скрізь є така можливість. І тоді залишається колодязь або свердловина. Відрізняються ці джерела глибиною, продуктивністю і якістю води. Монтаж колодязя здійснюється набагато простіше і з меншими витратами. Його глибина складає від 5 до 15 м і за бажання вирити його вийде самостійно. Проте, таке джерело здатне дати від 200 до 500 літрів води та при активному користуванні такої кількості може не вистачити. Також при неправильному користуванні вода може стати непридатною для питва.

Знімок екрана 2023-09-11 111640

Свердловини мають глибину від 30 до 150 м і глибше. Причому чим з глибших шарів буде узята рідина, тим чистішою вона буде. Головні переваги артезіанських свердловин:

  • за правильних умов експлуатації термін служби досягає 50 років;
  • значна глибина залягання вод виключає ймовірність попадання в них стоків;
  • висока продуктивність, яка не залежить від погодних чинників і опадів;
  • артезіанська вода містить велику кількість корисних мікроелементів, а природна фільтрація забезпечує її кристальну чистоту.

Як видно, свердловина має набагато більше переваг, у порівнянні з колодязем і якщо для вас важливий комфорт і якість, то вибір буде однозначним. Залишилося тільки визначитися з місцем розташування такого джерела. Багато хто вважає що краще за все розмістити його у будинку. Розглянемо детальніше усі нюанси такого варіанту розташування.

Всі за і проти свердловин на воду в приватному будинку

Облаштування автономних джерел води в приватному будинку — завдання непросте і якщо житло вже побудоване, то навіть нездійсненна. Адже для буріння свердловин використовується спецтехніка. І навіть якщо використати для цього завдання малогабаритні установки, не факт що вони пройдуть у дверний отвір.

Головні переваги свердловин в приватному будинку:

  • економія на утепленні. Завдяки тому, що ділянка труби свердловина — будинок знаходяться в опалюваному приміщенні, вони точно не замерзнуть;
  • не потрібні земляні роботи;
  • нема потреби зводити кесон;
  • свердловина надійно захищена від сміття і недоброзичливців, які можуть навмисно засмітити її;
  • надійний захист від злодіїв.

Проте при такій великій кількості переваг є деякі складнощі подібного облаштування автономного джерела. По-перше, таке розташування унеможливлює вільний під'їзд до свердловини спецтехніки, а значить може виникнути складність з отриманням гарантій від бурових компаній. По-друге, в таких свердловинах набагато складніше замінити комплектуючі й елементарне витягання насоса перетвориться на суще пекло. По-третє, з-за різниці температур між водою (+5 С) і довкіллям утворюватиметься конденсат під гідробаком.

Загалом облаштувати та обслуговувати надалі вуличне джерело набагато простіше, ніж свердловину розташовану у будинку. Також в цьому випадку не заважатиме шум працюючого насоса. Проте, цей варіант дорожчий.

Компанія “Юрський горизонт” пропонує високоякісні послуги з проведення бурових робіт. Ми легко впораємося із завданням будь-якої складності, надамо усю необхідну документацію і допоможемо підібрати найоптимальніший для вас варіант. Наші фахівці використовують тільки сучасну техніку і новітні технології, що дозволяє проводити роботи максимально швидко і якісно.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100