реклама

реклама

15 жовтня свободівець десантник Вадим Мазніченко пробіг свою дистанцію в напівмарафоні «New Run», що відбувся у Черкасах.

Вадим Мазніченко на врученні відзнак у рамках маратону

Націоналіст попри втрачені на війні кінцівки за намагається займатися (саме «намагаєтся», адже спеціалізованих умов для занять спортом ампутантами в місті немає) спортом та намагається покращити реабілітаційну інфраструктуру в місті.

Вадим пояснює, що участю в змаганнях він привертає увагу ЗМІ та влади до проблем вояків, що внаслідок тяжких травм на фронті потребують фізичної та психологічної реабілітації.

«Таких як я у області десяток і закривати очі на наше існування влада не має морального права. Ми воювали на фронті за цілісність нашої держави. Так, війна це не вулична бійка, там можна загинути чи, так як ми, отримати каліцтва. У США ветеранів-ампутантів держава забезпечує пожиттєво протезами. Мій, який я отримав за програмою НАТО в США скоро зноситься й потрібно буде десь шукати новий. А коштує він дуже дорого. У Черкасах є протезний центр. Чому б не модернізувати його та не робити там високоякісні протези для черкащан?» – наголошує Вадим Мазніченко.

Прес-служба Черкаської обласної організації  ВО «Свобода»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100