реклама

реклама

Школярі-вихованці Малої академії наук сeкції «Журналістика» Центру дитячої та юнацької творчості м. Черкаси побували на екскурсії в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Журналістським досвідом та цікавою інформацією про літературні фонди університетської книгозбірні з юними акулами пера поділився під час зустрічі директор Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Григорій Голиш.

02

— Книгозбірня ЧНУ — одна з кращих на Черкащині. Сьогодні це близько 700 тисяч примірників літератури, — розповів Григорій Михайлович. — Бібліотека йде в ногу з часом, а тому студенти можуть читати книги і в паперовому, і в електронному варіантах. Користувачам доступна навчальна, наукова та художня література. Також бібліотека передплачує більшість газет України.

Старшокласникам презентували літературу, корисну як для журналістів-початківців, так і для досвідчених «профі». Цікавою була розповідь про історію розвитку черкаської журналістики. Особливу увагу юних гостей привернув невеликий екскурс про жанри журналістики: від простих і водночас відповідальних заміток, коли у малому обсязі тексту повинна міститися головна інформація, до журналістських розслідувань, що іноді бувають небезпечними для самого кореспондента. Діти слухали з цікавістю, адже всі вони опановують ази журналістики в гуртку «Юні кореспонденти” в Центрі дитячої та юнацької творчості міста Черкаси. Гурток діє вже 14 років поспіль. Під керівництвом Надії Чередник черкаські школярі знайомляться з особливостями цієї професії.

— Минулого року на базі гуртка було відкрито відділення МАН, секцію «Журналістика», — говорить Надія Чередник. — Це дало змогу старшокласникам бути вільними слухачами або молодими науковцями у цій галузі. Водночас виникла потреба в додатковій спеціальній літературі з журналістики. Нас підтримав Григорій Голиш, і тепер наші юні науковці стали користувачами університетської наукової бібліотеки.

Гурток «Юні кореспонденти» веде активну співпрацю з організаціями, що ближче знайомлять школярів із професією журналіста: з телеканалами «ВІККА» та «Рось», а також із Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького.

— Під час зустрічі ми побачили, що в бібліотeці можна отримати широкий спeктр інформації з різних галузей наук. Для нас, майбутніх журналістів і науковців, дуже важливо отримати бeзцінний доступ до інформації. Бо щоб сказати щось світу, потрібне серйозне підґрунтя, — захоплено розповіла Ірина Антончeнко, школярка, вихованка МАН сeкції «Журналістика» ЦДЮТ.

Співпраця юних журналістів ЦДЮТ та ЧНУ ім. Богдана Хмельницького триватиме й надалі і буде дарувати новий досвід для креативних та молодих кореспондентів, інформує сайт ЧНУ
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100