реклама

реклама

Круглий стіл, присвячений ключовим проблемам Черкащини, відбувся сьогодні в приміщенні нового Центру захисту черкащан, відкритого з ініціативи народного депутата України Юлії Тимошенко в Черкасах на вулиці Героїв Дніпра 61/1. Для участі у круглому столі приїхала сама лідерка ВО «Батьківщина».

Тимошенко1


– Я рада, що ви відкриваєте сьогодні цей Центр, до якого люди зможуть прийти як додому, звернутися із своїми проблемами, своїми бідами, – сказала, звертаючись до черкаських однодумців, Юлія Тимошенко. – Такі центри ми відкриваємо по всій країні.

Очільниця «Батьківщини» нагадала, що її політична сила впродовж 21 року є парламентською партією й має колосальний досвід законотворчості й розв’язання проблем громадян України.

Голова обласної організації ВО «Батьківщина» Юрій Тренкін зазначив, що, на жаль, не всі проблемні питання жителів Черкащини можна розв’язати на місцевому рівні, часто доводиться звертатися по підтримку до народних депутатів України й центральних органів влади, щоб змінити закони або інші нормативні документи. Центр захисту черкащан, який незабаром запрацює, можна назвати своєрідною приймальною нардепа Юлії Тимошенко. Тож із питаннями, які місцеві органи влади розв’язати не в змозі, можна буде звернутися до фахівців Центру: юристів, представників Юлії Володимирівни та інших депутатів із фракції «Батьківщини». Передбачається також відкриття районних відділень Центру.

– Для вирішення багатьох проблем черкащан необхідно правильно оформити документи: написати запит, заяву. Буває, що люди стикаються із проблемами, які потребують втручання адвокатів. У всіх цих питаннях нашим землякам зможе допомогти Центр захисту черкащан, – сказала, спілкуючись із журналістами, майбутня очільниця Центру Тетяна Волочай.

Учасники круглого столу особливу увагу приділили проблемам охорони здоров’я (зокрема, боротьбі з COVID-19) і освіти.

Заступник керівника Третьої черкаської міської лікарні, голова Асоціації лікарів Черкас Віталій Григор’єв розповів про три основні проблеми, пов’язані із боротьбою з COVID-19, якими переймаються черкаські лікарі: відсутність єдиного центру, який координував би роботу щодо госпіталізації пацієнтів; недостатня довіра до клінічного мислення лікарів (Міністерство охорони здоров’я цілком покладається на результати ПЛР-тестів, які не завжди достовірні); відсутність доплат лікарям, які працюють із пацієнтами з COVID-19 у «нековідних» лікарнях (пацієнти там перебувають до отримання результатів ПЛР-тестів).

Юлія Тимошенко наголосила, що депутати від «Батьківщини» готують проєкт постанови Верховної Ради, яка передбачила б створення спеціальної служби, яка відповідала б за боротьбу з інфекційною хворобою. Вона також наголосила на тому, що зарплати медичних працівників необхідно збільшити принаймні до рівня зарплат силовиків.

Учасниця круглого столу, директорка Черкаської гімназії №9 Ірина Топчій наголосила на важливій проблемі освітян: надзвичайно низькому рівні оплати праці учителів, особливо учителів-податківців. За її словами, з початку навчального року в її гімназії з роботи звільнилося уже двоє вчителів, яких не влаштовує зарплата у 5 тисяч гривень.

Лідерка «Батьківщини» сказала, що її політична сила зробить усе, щоб поліпшити умови праці педагогів. Адже саме низький рівень зарплат, по-суті, витісняє з України молодих фахівців, які отримали вищу освіту, але мусять їхати на заробітки за кордон. Юлія Володимирівна наголосила, що всі зазначені проблеми походять з одного джерела – вкрай низького рівня компетентності управлінської команди, яка нині перебуває при владі.

Юлія Тимошенко також нагадала про особливу важливість місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. По-перше, на місцевий рівень передається проведення земельних аукціонів, тож громади повинні навчитися запобігати перетіканню українських земель у руки іноземців та нечистоплотних власників. По-друге, нинішня влада передає місцевим радам багато повноважень, але не забезпечує їх виконання коштами. Тож потрібно, щоб в органи місцевого самоврядування пройшли фахівці, які здатні реально відстоювати інтереси громад.

Тимошенко2

* Політична реклама

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 СОЛДАТ 13.10.2020 22:36
Цитую С******ов:
Бабулечка Юля снова жгет

Старая ...........еще на плаву. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 С******ов 13.10.2020 18:59
Бабулечка Юля снова жгет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Круглый стол 13.10.2020 18:01
Выглядит как-то прямоугольно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Газ роздавала 13.10.2020 17:20
В 2 рази дешевше. Присутні не могли нанюхаться за таку ціну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100