Щороку міське сміттєзвалище стабільно хоча б раз, та горить – у повітря викидаються отруйні продукти горіння небезпечних відходів, якими дихають черкасці, місце звільняється – для нових і нових тон сміття. Так у Черкасах вирішується проблема утилізації міських відходів – попри усі можливості вирішити це питання сучасними методами, безпечними для людей  і корисними для міського бюджету. Таке ставлення влади до гострої соціальної проблеми є не просто свідченням невміння влади вирішувати важливі для міста питання  – а, фактично, злочином влади проти людей, - переконаний Віталій Ільченко, керівник потужного підприємства «UKRAVIT», кандидат на посаду міського голови Черкас.

78

Саме на базі цього підприємства буде втілено інноваційний для міста і України, в   цілому, проект, що допоможе екологічно переробляти шкідливі відходи. Про це йшлося на засіданні Національної платформи «Перспективи розвитку в Україні технологічних парків з перероблення відходів», що 20 жовтня  відбулося у стінах Черкаської ОДА.

42

У засіданні взяли участь представники органів  влади, об’єднаних територіальних громад, підприємства, що працюють у сфері поводження з відходами, науковці та природоохоронні громадські організації. Учасники засідання обговорили питання загроз надзвичайних ситуацій внаслідок незаконного розміщення небезпечних відходів, перспектив розвитку в Україні технологічних парків з перероблення відходів та формування правових засад їх створення, а також впровадження екологічно дружніх технологій у сферу поводження з небезпечними та промисловими відходами.

49

Як зазначила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, у Черкасах планується запуск пілотного проекту -  створення сучасного заводу з переробки ТВП. Проект розроблено та профінансовано Глобальним екологічним фондом та ООН і  затверджено Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів. Для реалізації, з-поміж  соціально відповідальних підприємств з різних куточків України, було обрано саме «UKRAVIT», що зміг довести свою спроможність втілити проект екологічної переробки відходів. Саме тут буде встановлено   італійське обладнання з безвідходної переробки холодильного  обладнання - утилізації та переробки застарілих холодильників  та кондиціонерів, які категорично не можна викидати на смітник як це відбувається зараз у глобальних масштабах.

20

- Сьогодні на черкаському сміттєзвалищі накопичилося сміття, якого вистачить вистелити 5 найбільших стадіонів світу, - констатував Віталій Ільченко. – Тож впровадженням новітніх технологій з переробки твердих побутових відходів ми плануємо вирішити вкрай гостру для Черкас проблему, що перетворює місто на звалище і загрожує життю і здоров’ю громадян.

*політична реклама

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 Светлана 21.10.2020 11:09
Цитую Мавр:
Давно пора!

100%. Батарейки, лампи на узбіччях доріг, на берегах Дніпра, в лісах. Викиди потрапляють в підземні води, в повітря. Але ж яка величезна кількість людей волає, що нехай буде так, а завод, - то зло. Невігластво, неосвіченість - наслідки КПСС.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Мавр 21.10.2020 10:29
Давно пора!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100