реклама

реклама

Як працює відеоспостереження в Розумному домі

Розумним домом називають систему домашніх пристроїв, які виконують дії або вирішують щоденні завдання без участі людини. Девайси, що входять до системи, можуть бути різноманітними — від розумного освітлення і розеток до клімат-контролю і безпеки.

d6f6fb05-99a5-4a67-ab4a-bdf34a32da47

Камери відеоспостереження

Вуличні та домашні відеокамери Розумного дому мають гнучку настройку, вони можуть працювати постійно або реагувати на подію — рух, вторгнення в зону та ін. Для виключення помилкового спрацьовування багато компаній використовують технології штучного інтелекту, які відрізняють рух людини від, наприклад, домашнього улюбленця.

Дверні вічка

Такі пристрої встановлюються безпосередньо у вхідних дверях і забезпечують цілодобовий захист. Для автономної роботи в них вбудований акумулятор. Щоб захистити девайс від пошкоджень, його корпус виготовляється зі сплаву металів. Відеовічко не тільки показує на моніторі або в додатку, хто прийшов, але і за необхідності може подавати сигнал тривоги або відправляти оповіщення з фото в режимі реального часу.

Дверні відеодзвінки

Розумні Wi-Fi дзвінки мають вбудовану камеру і двосторонній аудіозв'язок. Завдяки цьому можна не лише побачити гостя, а й поговорити з ним, не відкриваючи двері.

Керування девайсами Розумного дому

Можна купити готове рішення, яке містить базові та додаткові модулі. Стартові комплекти випускають як маловідомі виробники, так і світові бренди — Xiaomi, Broadlink, Fibaro, Ajax і ін. Їх відрізняє можливість використовувати готову платформу, що підтримує всі пристрої.

Програма є доступною безплатно для систем Android і iOS. Після звантаження необхідно пройти нескладну реєстрацію, вказавши номер телефону або емейл. Пристрої додаються в будь-якому порядку.

25ea2e76-a54b-4663-a54e-8dce5c98191d

Прикладом доступної та легкої реалізації відеоспостереження в Smart-системі є порівняно молода компанія Ezviz. Базова станція для Розумного дому є концентратором Wi-Fi охоронної системи. Вона управляється через додаток, а Ezviz камера створює комплексну систему захисту будинку.

Ще один доступний варіант управління Smart-системою — самостійна збірка, за якої кожен з пристроїв підключається і настроюється окремо через одне або кілька додатків. Для цього часто використовуються універсальні додатки Apple HomeKit і Google Home.

Як налаштувати відеоспостереження в додатку

Залежно від бренда інтерфейс програми для управління відеоспостереженням відрізняється. Однак в більшості випадків реалізований у них базовий функціонал однаковий.

Налаштування доступні після додавання відеокамери. Ввімкненням/вимкненням регулюється індикатор роботи, нічний режим і інші функції. Також в додатку налаштовується розклад і визначається період, протягом якого будуть приходити push-повідомлення. Всі повідомлення зазвичай зберігаються в архіві із зазначенням дати і часу, також може бути доступно фото і/або коротке відео.

*реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100