реклама

реклама

Одна з найпопулярніших країн серед українців для роботи за кордоном https://gremi-personal.com.ua/ua/ – Польща. Така тенденція недивна. Претендентів притягає близькість до України, несуттєвий язиковий бар'єр, зарплата і різноманітність пропозицій. У сьогоднішній статті ми розповімо, ким найчастіше працюють українці в Польщі, яку зарплату отримують і витрачають.

image001  

Знайти відповідну роботу в Польщі пропонуємо на сайті «Gremi Personal». Компанія пропонує великий вибір вакансій, серед яких можна знайти відповідний варіант залежно від переваг. До кожної пропозиції додається опис: заробіток за місяць або за годину, кількість робочих годин, графік, місто. У описі вказані обов'язки й умови. У каталозі представлені тільки актуальні вакансії з вказівкою кількості робочих місць, що залишилися. Також представлені гарячі пропозиції.

Скільки можна заробити в Польщі

Зразкова мінімалка в цій країні складає 2 600 злотих на місяць (орієнтовно 17 500 гривень) або 17 злотих на годину. Невисокі зарплати (мінімалки) можуть бути у трудових мігрантів, які працюють від трьох до шести місяців. Отримати доход вище є ймовірність в українців з тимчасовим або постійним дозволом на проживання.

Високі зарплати пропонуються найчастіше у сфері будівництва, транспорту, логістики. Також працедавці вище платять за роботу в непростих умовах праці, до них відноситься, наприклад, робота при знижених температурах.

Серед вакансій в Польщі зустрічаються пропозиції в сільськогосподарській сфері. Птахофабрики запрошують на роботу чоловіків і жінок, ферми з великою рогатою худобою зацікавлені переважно в чоловіках.

Згідно з проведеним опитуванням, українці працюють в Польщі в таких сферах:

  • 77% ‒ фізична праця;
  • 19% ‒ послуги;
  • 3% ‒ інтелектуальна діяльність;
  • 1% ‒ керівні посади.

Останнім часом з'являються пропозиції для сімейних пар. Поляки зацікавлені у відкритті таких вакансій, оскільки у працівників буде більше мотивації залишитися в Польщі подовше. Сім'ям теж вигідно, оскільки не буде розлуки й можна отримати більший заробіток.

Що потрібно для роботи в Польщі

Основний аспект – це документи. Оскільки з Євросоюзом безвізовий режим, приїхати в Польщу можна по біометричному паспорту. Щоб легально працювати тривалий час, необхідно отримати робочу візу. Цей документ для українців безкоштовний. Проте треба сплатити послуги візового центру(15 євро). Тривалість візи для сезонної роботи складає дев'ять місяців, для звичайної – шість.

Щоб оформити трудову візу потрібні наступні документи:

  • ідентифікаційний номер платника податків і паспорт громадянина України;
  • медстраховка;
  • закордонний паспорт;
  • фото на документи 4,5х3,5;
  • квитанція про оплату сервісного збору;
  • запрошення працювати від працедавця.

Також необхідно буде заповнити анкету.

Можна приїхати й працювати по біометричному паспорту. Проте термін буде обмеженим – не більше дев'яноста днів. Після його витікання треба виїхати з Польщі на стільки ж днів. Такі нюанси звужують перелік вакансій і ускладнюють пошуки відповідного варіанту. Крім того, заробіток може бути нижчий в порівнянні з володарями робочої візи.

Наявність студентської візи дозволяє працювати в Польщі. Проте в деканаті треба узяти довідку з інформацією про те, де вчиться претендент і надати її тому, хто наймає на роботу. Працедавці не сплачують податки зі студентів.

Основні витрати

Проживання і розвезення можуть бути безкоштовними. У деяких трудових договорах передбачається, що комунальні послуги оплачує працівник. Знадобиться оплата мобільного зв'язку та інтернету. У Польщі є чотири популярні оператори. Місцеві: Plus і Play, а також міжнародні: T-Mobile та Orange.

В цілому ціни на місцеві продукти дешевші, ніж в Україні. Зокрема дешевше молочна продукція, рис, сир, чай, томати, олія.

Якщо влаштуватися на роботу до добросовісного працедавця з хорошою зарплатою й умовами, можна накопичити заощадження, які будуть в Україні непоганим капіталом.

* реклама

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Яків Миколайович 07.12.2021 08:19
Цитую Факт:
Сумна і принизлива статистика - 77 % наших земляків у поляків працюють фізично і 19 % на обслуговуванні. Стаття бадьора, але на душі не весело.

Гастарбайтерів в усьому світі запрошують саме на роботи, непопулярні серед місцевого населення. Щоб людям не було потреби їхати кудись на заробітки - треба не сумувати, а створювати робочі місця для них ТУТ. Після відкриття безвізу в Україні утворився дефіцит робочої сили - всі, хто може і хоче працювати і заробляти - відмовилися ішачити за копійки, що їм пропонують вітчизняні роботодавці, і ломанулися за кордон. Тому й почали у нас зростати зарплати. При Зеленському - все зупинилося через Ковід.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 stas 06.12.2021 21:17
Цитую Факт:
Сумна і принизлива статистика - 77 % наших земляків у поляків працюють фізично і 19 % на обслуговуванні. Стаття бадьора, але на душі не весело.
А як патріотично!Буд уємо нову Україну...в Польщі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Факт 06.12.2021 19:40
Сумна і принизлива статистика - 77 % наших земляків у поляків працюють фізично і 19 % на обслуговуванні. Стаття бадьора, але на душі не весело.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100