– Пам'ятаєте, 24 серпня ми вручили 1 млн. 300 тис. грн. на обладнання і медикаменти для онколікарні та 430 тис. грн. на потреби обласної дитячої лікарні? – нагадує голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. – Сьогодні придбане обладнання вже рятує життя маленьких черкащан!

Так, в обласну онколікарню вперше придбано кріостат для імуногістохімічної лабораторії. Решту коштів буде цілеспрямовано направлено на придбання дороговартісних медикаментів для онкохворих дітей, повідомлє прес-служба Черкаської ОДА.

– Щодо обласної дитячої лікарні, то на 170 тис. грн. придбано переносний апарат УЗД, який дозволить лікарю приходити до важкохворих дітей та робити необхідну діагностику, а ще на 260 тис. грн. придбали апарат штучної вентиляції легень. Особливість цього висококласного обладнання ШВЛ у тому, що він розрахований навіть на діток, вагою 500 г. Але найголовніше, що завдяки цьому вже врятовано життя 4 немовлят! – говорить Сергій Борисович.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Марія 15.09.2012 11:17
А скільки померло від того, що батьки не взмозі лікувати дітей, бо медицина у нас стала недоступною. Чому про це Тулуб мовчить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100