Черкаська облдержадміністрація на підтримку економічних реформ Віктора Януковича, серед яких – дерегуляція економіки та спрощення ведення бізнесу, здійснює низку важливих заходів, спрямованих на поліпшення життя черкащан.

Зокрема, в області забезпечено ефективну роботу дозвільних центрів та відкрито Центр надання адміністративних послуг. Функціонування Центру є важливим кроком щодо регулювання відносин звичайних громадян та суб’єктів господарювання з владою. Більше того: якісне надання адмінпослуг сприятиме залученню громадян до підприємницької діяльності, повідомляють у прес-службі Черкаської ОДА.

Також в області проводиться робота щодо поліпшення регуляторного середовища на місцевому рівні шляхом забезпечення планування діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при підготовці регуляторних актів, а також відстеження результативності прийнятих регуляторних актів.

В області діє 2 бізнес-інкубатори, бізнес-центр та 6 інформаційно-консультативних центрів.

Щодо сфери дозвільної системи, то тут ефективно відпрацьовано механізм видачі документів дозвільного характеру виключно в рамках дозвільних центрів (в області таких 26). Так, лише з початку року в дозвільних центрах області видано більше 34 тисяч документів.

Виконання державної регуляторної політики на Черкащині здійснюється шляхом недопущення прийняття необґрунтованих, економічно недоцільних та неефективних регулювань, які могли б призвести до погіршення умов провадження господарської діяльності.

Крім того, варто відзначити і вдосконалення якості надання митних послуг. Так, за інформацією Черкаської митниці, проведено оптимізацію місць прибуття автотранспорту; здійснюється інформування громадськості про переваги електронного декларування у всіх митних режимах; організовуються робочі зустрічі з залученням співробітників Державної податкової адміністрації для роз’яснення норм чинного законодавства працівникам комерційних банків та працівникам Одеської залізниці; відбувається перереєстрація складів тимчасового зберігання та митних складів.

Важливо, що для спрощеного подання митних декларацій і документів встановлено 7 інформаційних терміналів на всіх підрозділах Черкаської митниці. Але найголовніше те, що час митного оформлення скоротився до 4 годин.

Таким чином, всі ці зміни ведуть до спрощення та прискорення митних процедур, максимальної прозорості проведення митного контролю, розширення прав суб’єктів ЗЕД та звичайних громадян, зменшення часу митного оформлення та подання документів до митного органу для митного оформлення», – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Тулуб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100