реклама
Sucurity Police

реклама

Брацлавські хасиди в Умані висловили підтримку українцям, які переживають війну, повідомляє Об’єднана єврейська община України.

3bbd7eba6b043fd8a3819fa2bb9dd9c9_XL_900x0_025

Керівник Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана з Брацлава Натан Бен Нун, який під час війни приїхав до Умані з Ізраїлю, щоб у цей час бути разом з українцями, заявив, що прості хасиди, які щороку приїжджають на святкування Рош га-Шана до Умані, не мають стосунку до політики Ізраїлю та не вирішують питання віз та надання зброї Україні.

Він розповів, що хасиди допомагають українцям під час війни та щодня моляться за мир та закінчення війни в Україні.

Раніше повідомлялося, що в синагозі Умані зробили бомбосховище в мікві (підземному басейні для ритуальних омовінь), а також брацлавські хасиди передали медикаменти і домовилися про подальшу співпрацю з лікарнею під Уманню.

Натан Бен Нун висловив підтримку всім, хто зараз переживає війну, підкреслив, що підтримує український народ.

Як він сказав, незважаючи на те, що брацлавські хасиди не мають відношення до політики, євреї в Умані звертаються до всіх, хто може вплинути на цю ситуацію, а також до уряду Ізраїлю.

«Колись Ізраїль теж був насамоті, і ніхто не хотів йому допомагати, але Вс-вишній допоміг, і зараз ми бачимо, що Держава Ізраїль існує, – сказав Натан Бен Нун. – Я хочу побажати також і Україні, щоб, незважаючи на те, що ніхто не хоче допомогти і втрутитися, – перемогти якнайшвидше і за допомогою Вс-вишнього. Також я хочу сказати, що народ Ізраїлю співчуває народу України та допомагає всебічно».

Фото: uman-media.com.ua

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100