Київський апеляційний адміністративний суд 18 вересня задовольнив позов Політичної партії «УДАР Віталія Кличка». У позові оскаржувалося проведення Чигиринською владою агітації за провладну партію та її кандидата на їхньому офіційному веб-сайті. Зазначимо, що голова Чигиринської райдержадміністрації Олександр Цисаренко водночас є головою районної організації Партії регіонів.

У судовому рішенні зазначається, що 7 вересня 2012 року на веб-сайті Чигиринської районної державної адміністрації та Чигиринської районної ради було розміщено статтю під назвою «Мені не соромно йти до людей, бо я завжди відстоював і буду відстоювати їх інтереси» з ознаками передвиборної агітації. Стаття містить інформацію про намір Олексія Головка балотуватися у депутати від Партії регіонів з обіцянками виборцям виконання дій щодо поліпшення життя мешканців краю.

Ще один матеріал агітаційного характеру був розміщений на сайті чигиринської влади 10 вересня. У статті під назвою «Кубок голови Партії регіонів» йшлося про започаткування та проведення Кубка голови районної організації Партії регіонів з футболу та про вручення головою районної організації ПР Олександром Цисаренком, який водночас є головою Чигиринської РДА, кубку та грошової винагороди. У статті були розміщені фотознімки із символікою Партії регіонів.

Колегія суддів Київського апеляційного суду визнала, що «наведені статті є політичною рекламою і, відповідно, передвиборною агітацією». Тому суд задовольнив вимоги позивача – Політичної партії «УДАР» – та визнав протиправними дії Чигиринської райдержадміністрації та районної ради щодо втручання у виборчий процес, а також зобов’язав відповідачів видалити ці матеріали зі свого веб-сайту.

Про це інформує прес-служба обласної організації партії «УДАР».

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 Анюта 19.09.2012 17:41
З Головком, як із писаною торбою і по Драбівському районі возяться. Та тільки це викликає у людей рвотну (вибачте) реакцію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100