Зачарованим колом чиновницької байдужості уже кілька років змушена ходити сільська рада Чапаєвки Золотоніського району, щоб підключити до газу сільську амбулаторію. Усі роботи по підведенню газу, вставлення обладнання давно зроблені, залишилось — лише відкрутити вентиль. Однак якраз на це, виявляється, потрібно найбільше дозволів. І доки сільський голова Володимир Янчий оббиває пороги усіляких районних і обласних дозвільних інстанцій, щоб отримати один папірець, закінчується дія якогось іншого, і все доводиться починати спочатку, пише сайт «Про головне».

«Проблема в тому, що у нашій державі дуже багато маленьких держав, і добитись якогось результату можна лише тоді, коли поскаржишся голові райдержадміністрації, а той подзвонить куди треба і накрутить «хвоста». Однак постійно він не дзвонитиме, тож справа ступориться», — скаржиться сільський голова.

А ще Володимира Янчого обурює підхід із видачею платних довідок.

«Дійшло вже до маразму, бо із сільської ради вимагають довідку на ще іншу довідку, що вона у нас є! І всі вони не безкоштовні, а в сільському бюджеті не так багато коштів, щоб за все платить. Та вже нехай би заплатили раз, та нам газ підключили, а то довідки возим, печатки збираєм, а газу в амбулаторії як не було, так і нема», — каже Володимир Янчий.

Цього тижня сільського голову чекає черговий візит до «Черкасигазу», однак поїздки він очікує без особливого оптимізму, бо туди чинна голова Золотоніської райдержадміністрації не дзвонила.

«Треба звернутись до губернатора Сергія Тулуба, нехай він подзвонить у «Черкасигаз», — радить селянам координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. — Якщо нинішня влада запровадила знову так звану радянську систему «телефонного права», то нехай працює хоч в такому режимі. Тим більше, що Сергій Борисович не раз пишався своїм умінням натиснути на ледачих чиновників, то нехай би використав своє уміння у конкретній ситуації. Адже мова йде про чотиритисячне село і амбулаторію, у якій працює 20 людей та лікуються жителі Чапаєвки і навколишніх дачних кооперативів».

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Оксана Колісник 20.09.2012 08:55
Варіант рішення питання такий: інформаційний запит на ім'я керівника "Черкасигаз" з проханням надати вичерпний перелік документів та вимог з посиланнями на відповідну нормативну базу , необхідних для вирішення питання про підключення такого об'кта, як сільська амбулаторія. Даценко міг би це зробити:), чим немало б допоміг не тільки Чапаївській, а й іншим подібним амбулаторіям. Це ж саме може зробити і сільський голова і зав. амбулаторією, навіть пенсіонер, якому в тій амбулаторії може бути холодно. Можуть це робити всі разом, аби "Черкасигпаз" життя малиною не здавалося:) Відповідь мають отримати протягом 5 робочих днів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100