реклама

реклама

На Черкащині у зв’язку із воєнним станом скасували капітальні та поточні ремонти доріг, лишили тільки ямковий.

6ed229c2553212c9

Про це Суспільному розповів начальник відділу експлуатації Служби автомобільних доріг Руслан Гребенюк.

За словами Руслана Гребенюка, у 2022 році в області мали оновити покриття на дев'яти автошляхах державного значення. Однак ці роботи відклали після оголошення воєнного стану.

Разом із тим, триває аварійний ямковий ремонт доріг. Зокрема, відремонтували двокілометрову ділянку автошляху державного значення Канів – Черкаси – Кременчук у селі Леськи.

Майстер дільниці Євгеній Цибулько розповів: повноцінно їздити по відремонтованій дорозі можна приблизно через годину після завершення робіт.

– Ми вимірюємо температуру на вже відремонтованій дорозі і робимо висновки, коли можна їздити, а коли ні, – пояснив він.

Водій Євген Білоног мешкає у Леськах. Зі слів чоловіка, капітального ремонту на цьому шляху не було понад 20 років. Дорога, розповів він, у поганому стані, через це ламається авто:

– Розбивається ходова. Роблять дуже погано, засипають, а потім воно знову таке ж.

Щодня до Черкас цим шляхом їздить водій Руслан. На думку чоловіка, ямковий ремонт якість дороги не поліпшить.

– Є відрізок, де зробили нову дорогу, а тут оце кожен рік її латають, а потім вона все одно розбита, – пояснив чоловік.

Зі слів начальника відділу експлуатації Служби автомобільних доріг області Руслана Гребенюка, дорогу в Леськах мали капітально відремонтувати у 2022 році, проте війна внесла свої корективи.

– Робимо аварійний ямковий ремонт, аби проїзд був безпечним. Планували капітальний, виготовляли документацію, але через воєнний стан не можемо продовжувати роботи, – розповів він.

Зі слів Руслана Гребенюка, ця дорога не єдина в області, яка залишиться без повного оновлення. Через зменшення фінансування, пояснив він, грошей вистачить лише на догляд автошляхів:

– Ми працюємо лише в межах фінансування – виконуємо роботи з експлуатаційного утримання. Цей перелік визначений Укравтодором та затверджений Черкаською військовою адміністрацією. У першу чергу це аварійно-ямковий ремонт покриття, забезпечення водовідведення з проїзної частини, облаштування узбіч, очищення водовідвідних споруд, прибирання сміття.

За словами Руслана Гребенюка, дороги, які потребують капітального ремонту, полагодять після перемоги. А поки він радить водіям бути уважними на автошляхах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100