реклама
Sucurity Police

реклама

Всі заклади охорони здоров’я, що уклали договори з НСЗУ, на період дії військового стану матимуть рівень фінансування за декларації зафіксований станом на березень 2022. Ця сума не залежатиме від кількості працюючих лікарів чи пацієнтів, що виїхали та отримують медичні послуги у інших регіонах. Про це під час інформаційної сесії для громад з Черкаської, Луганської, Сумської, Харківської областей, зазначив експерт з підтримки медичної реформи в Україні Програми U-LEAD, експерт НСЗУ Василь Височанський.

69530c309aefffb_440x282

Також, як підкреслив експерт, заклади охорони здоров’я мають можливість зараз отримати додаткові доплати за більшу кількість наданих послуг, можуть працевлаштовувати як зовнішнього сумісника лікарів з окупованих територій та мають обслуговувати ВПО навіть за відсутності декларації у пацієнтів з лікарем.

За словами Височанського, актуальними темами для територіальних громад у напрямку функціонування закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) в умовах воєнного стану, наразі є тема не тільки щодо фінансування, а й щодо особливостей медичного обслуговування, управління персоналом, питання особливостей договірних відносин з НСЗУ закладів первинного та вторинного рівнів, надання послуг ВПО та робота з гуманітарними вантажами.

«Важливо розуміти різницю між ЗОЗ в умовах воєнного стану. Медичні заклади я би умовно розподілив на три види: заклади на окупованій або частково окупованій території, заклади на лінії зіткнення та заклади на території, де не відбувалися бойові дії. Від виду до якого умовно можна зараз віднести той чи інший медичний заклад, формуються й різні підходи до роботи та надання послуг», - зазначив Василь Височанський.

За повідомленням керівника Східного регіонального хабу Програми U-LEAD з Європою від GIZ Дениса Ткачова, інформаційна сесія відбулася у форматі діалогової зустрічі та дала можливість представникам громад поставити запитання та отримати відповідь від експерта, який традиційно працює з U-LEAD: «Наші експерти ще раз підкреслюють готовність працювати навіть в умовах війни. І у територіальних громад з 24 областей країни є наша підтримка та можливості спілкування з радниками та експертами з різних напрямків розвитку чи життєдіяльності ОМС».

Про це інформує пресслужба Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Віддайте зарплату медикам 21.05.2022 02:57
Виплатіть борги по зарплаті медикам у госпіталі! Вже 3 місяці без зарплати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100