реклама

реклама

Виконавчий комітет проголосував за встановлення нових тарифів на проїзд у міських тролейбусах та автобусах. Ціна квитка у електротранспорті становитиме 10 грн, а у маршрутці – 13 грн.

286015910_337497118537410_5503251453913155289_n

Новий тариф у маршрутних автобусах вступить у силу з дня опублікування, орієнтовно, вже із 16 червня. Натомість у тролейбусах – після скасування рішення місцевої комісії ТЕБ та НС, яким було запроваджено безкоштовний проїзд у міському електротранспорті. Про це буде повідомлено додатково.

Крім того, у місті запроваджується електронний квиток у транспорті. У тролейбусах валідатори вже встановлені, завершується їхнє налаштування. Облаштування валідаторами маршруток планується протягом двох місяців.

«Оплатити проїзд наразі можна буде кількома способами. Перший – банківською карткою, мобільним телефоном або смарт-годинником з технологією NFC. Другий – придбавши квиток у терміналі IBox. На квитку буде QR-код, який потрібно буде відсканувати у транспорті. Квиток буде дійсним протягом тижня. Крім того, завершується розробка мобільного додатку SmartTicket.City, картки містянина та проїзного квитка, за допомогою яких можна також буде оплатити проїзд», – розповів заступник директора департаменту ЖКК Сергій Отрешко.

Перевірку оплати за проїзд у міському транспорті здійснюватимуть контролери. Передбачається, що протягом місяця буде адаптивний період, коли громадян, які не розібралися з оплатою, не каратимуть, натомість проводитимуть із ними роз’яснювальну роботу. Пільговикам потрібно буде мати при собі відповідні документи, щоб у разі необхідності пред’явити їх контролеру.

«Підвищення вартості проїзду – непопулярний, проте вимушений крок, викликаний реаліями сьогодення. Сподіваюся, що містяни поставляться до цього із розумінням. Що стосується запровадження електронного квитка – це те, до чого ми давно йшли. Це допоможе нам зробити систему громадських перевезень більш прозорою, облікувати реальну кількість пасажирів, які перевозяться, вивести з обігу готівку, досягти бюджетної економії, зробити оплату проїзду зручнішою», - прокоментував перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Про це інформують в Черкаській міськраді

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #29 Бондаренко 15.06.2022 23:46
Я пересів на велосипед! Бензину місяць не було, а зараз ціна 1,6 євро літр. Черкаси місто компактне і рівне, треба прилаштовуватис я, як раніше вже не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #28 Елена 15.06.2022 22:05
Цитую ЮЗР:
Могли б тралики вообще зделать БЕСПЛАТНЫЕ что б людям ыинансово легче было.. Тем более это "власність міста" а так "товарищи" вы ЖЛОБЯРЫ!

Меня больше всего и бесит, что война, многие были уволены,работы мало, много переселенцев и нате вам, новые тарифы и новые цены на все необходимое. И на фоне этого новое имущество у чиновников. Коммунальный транспорт, причем большинство ломаются на любой остановке, могут высадить из-за тревоги и новый тариф как на новом мариупольском троллейбусе с кондиционером и мягкими местами, все в нашем любимом стиле - через одно место.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #27 Клена 15.06.2022 21:57
Цитую Неходячий:
Цитую Елена:
Хорошо, предположим но 10 это дорого и при том, все время тревога, войну никто не отменял и что выходит? Я могу не доехать и кто мне деньги вернёт или высаживать из троллейбусов не будут?

Пішки ходи. Зекономиш гроші.

Ага, да сейчас. Через весь город, от одного собеседования на другое. Спасибо, я и так скоро такой стройной стану, что ветром сдувать будет. Тут и так сплошная економия, я не против платить, но не 10 гривен, причем всегда есть риск во время войны, что высадят на любой остановке. Я согласна с другим комментарием, что 5 гривен нормальная цена.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #26 Оля 15.06.2022 21:48
Цитую Бондаренко:
В Маріуполі ще рік тому зробили проїзд 10 грн в тролейбусах, а зараз ні проїзду, ні тролейбусів. Так що не все так погано.

Оце ви порівняли, Маріуполь був великим промисловим містом з великими підприємствами і з великим бюджетом який більшою мірою залишався в місті і Черкаси у якому кілька підприємств і ті збиткові, так мабуть і за площею Маріуполь побільше Черкас. А те що не так погано згідна, але людина така істота яка хоче кращого, а не гіршого. Поки в багатьох роботи немає, а платити за все мусиш, хоч проїзд безкоштовно був і тепер це буде ще один великий мінус. Мені потрібно буде шукати нову роботу, порахувала що того що отримую не вистачить навіть на комунальні послуги і їжу, де б знайти роботу щоб платили тисяч 12, от тоді на все вистачить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #25 ЮЗР 15.06.2022 19:13
*финансово легче
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #24 Митниця 15.06.2022 18:07
Хотілося б дізнатися, який зараз інтервал руху транспорту? З початку війни повідключали GPS-трекери і вже неможливо планувати час на поїздку. Буває по годині доводиться стояти, а маршрутка так і не приїжджає. Переселенцям ще важче, бо вони не знають міських маршрутів. У чому проблема? Це байдужість, бездіяльність міського керівництва чи інтервал руху - це дуже велика військова таємниця? Зробіть нарешті щось!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #23 ЮЗР 15.06.2022 16:29
Могли б тралики вообще зделать БЕСПЛАТНЫЕ что б людям ыинансово легче было.. Тем более это "власність міста" а так "товарищи" вы ЖЛОБЯРЫ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #22 Сергій з Кривалівки 15.06.2022 15:01
Дя-ку-є-мо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #21 Бондаренко 15.06.2022 14:47
В Маріуполі ще рік тому зробили проїзд 10 грн в тролейбусах, а зараз ні проїзду, ні тролейбусів. Так що не все так погано.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #20 Оля 15.06.2022 14:04
А коли так більшу заробітну плату і нові робочі місця будете створювати і погоджувати? У нас війна, багато людей втратили все,або майже все. Може не час ці валідатори ставити та проїзд піднімати, є ж міста де плату за проїзд зменшили або зовсім відмінили. Якщо немає можливості більше, щоб тролейбус був безкоштовним, може зробити по 5 гривень і гроші в бюджет будуть і не так по гаманцю вдарить. Немає можливості витрачати багато коштів на проїзд, працюю продавцем в супермаркеті і зараз отримую менше 4 тис на руки, тому що дуже крадуть їжу. І це в деякій мірі зрозуміло, грошей у людей немає, а істи хочеться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100