У розсаднику Корсунь-Шевченківського лісгоспу проводять осінню підготовку ґрунту. Навесні тут висіють близько 120 кг насіння сосни, і ці сіянці будуть висаджені в 2014 році.

– Перед посівом зробимо весняну культивацію ґрунту із внесенням мінеральних добрив, – розповідає інженер лісових культур Микола Кириленко. – А другу половину розсадника, де цього року вирощували сіянці сосни, пустимо під чорний пар.

На розсаднику вже досить тривалий час використовують двопільну систему сівби. Для цього 4 гектари площі розділили навпіл. На одній із них уже росте матеріал для лісокультурної кампанії 2013 року – близько 1 млн. сіянців сосни звичайної. Виростити їх нелегко, а потім ще й треба ретельно охороняти від диких тварин.

Посадматеріал з Драбівської дачі, як називають тут цю місцевість, буде наданий усім лісництвам, крім Яснозірського, яке має власний хвойний розсадник.

– Потреба усіх підрозділів лісгоспу в посадковому матеріалі становить близько семисот тисяч сіянців. Решту продаємо іншим лісгоспам, як обсадимося, – говорить Микола Кириленко.

І справа ця, за його словами, доволі вигідна. Після засухи, яка була кілька років тому, ціни на сіянці зросли. І корсунський посадматеріал беруть із задоволенням і сусіди, і колеги з регіонів України, ще й не на всіх вистачає.

Зараз корсунські лісівники розробляють схему зрошувальної системи для розсадника в Кумейківському лісництві. Вона запрацює навесні 2013 року, повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100