реклама

реклама

Будівництво підвідного газопроводу до села Зоряне Христинівського району завершилося завдяки постійному контролю та особистому сприянню керівництва Черкаської області, а саме голови облдержадміністрації Сергія Тулуба, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття газопроводу. З цієї нагоди до Зоряного завітали голова обласної ради Валерій Черняк, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Рябцев та керівництво району.

– Ми обіцяли, що цього року газ прийде у ваші оселі, – і ми дотримали слова! – зазначили почесні гості. – У результаті спільної злагодженої праці ви, жителі Зоряного, матимете газ. Нехай буде у ваших оселях тепло і затишно! Бажаємо, щоб ви і ваші діти та онуки жили в теплі, радості!

Сільський голова Іван Галяс, виступаючи на урочистому мітингу з нагоди запуску газопроводу, звернувся до представників обласної влади зі словами подяки.

Після вітальних промов депутати обласної ради – голова правління ПАТ «Уманьгаз» Володимир Мельник та директор МБП «Тепломережа» Микола Плужник, які також доклали чимало зусиль, аби зорянці отримали благо цивілізації, відкрили подачу природного газу на село.

Здійснили ж урочисту процедуру запалення факелу Валерій Черняк та Сергій Рябцев.

Благочинний Христинівського району УПЦ протоієрей Геннадій благословив усіх, окропивши свяченою водою:

– Нехай Бог і тепло зігріває всі оселі й світлими залишаються ваші душі.

Традиційну процедуру смаження яєчні провели в оселі жителів села Зоряне Андрія та Катерини Григоренків. Вони пригостили шанованих гостей хлібом, дбайливо спеченим умілими руками господині.

Нагадаємо, що минулого тижня символічний «блакитний вогник» у селі Вікнине Катеринопільського району запалив голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб.

Довідка

Загальна протяжність газопроводу – 4,655 км; загальна кошторисна вартість будівництва – 1 382,314 тис. грн. Паралельно з будівництвом підвідного газопроводу за кошти жителів велося будівництво вуличних газопроводів селом.

Користуватися природним газом мають можливість 147 дворів, об’єкти соціальної сфери села.

Відтепер рівень газифікації населених пунктів Христинівського району складає 78,8%. У перспективі – будівництво аналогічних газопроводів до сіл Ботвинівка та Гребля Христинівського району.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100