реклама

реклама

У півтора разу зросло навантаження на медиків Черкащини. У відділенні Центру клінічної онкології нині приймають до 70 людей на день. Про це розповів завідувач Юрій Самохвал, пише Суспільне.

c7195cb479b980dc

На лікування приїздять пацієнти не лише з Черкащини, а й з інших областей, які вдома не можуть отримати належну допомогу через бойові дії.

Процедурна медсестра хімієтерапевтичного відділення Світлана Салоух працює з восьмої години ранку: "Готуємо ліки, виконуємо призначення лікаря, капаємо пацієнтів. Скільки є, стільки й приймаємо. Це 50-60 людей на день, 80".

Черкащанка Любов Савченко вчетверте прийшла на хімієтерапію. В лютому в неї виявили рак четвертої стадії, розповіла жінка. "Якраз війна (ред. – повномасштабне вторгнення Росії в Україну) почалася, трохи затягнулося лікування. Але все наладилося, я вже зробила КТ. У мене онкологія, це не радість, але тут працюють люди за покликом душі".

Пан Володимир розповів, що медичний персонал спілкується з пацієнтами постійно: "Нещодавно потрапив, тільки дізнався про свій діагноз. Тому велике сподівання на цих лікарів. Вони й спілкуються, і частенько забігають, цікавляться, як самопочуття. За що ми їм дуже вдячні", – прокоментував пацієнт.

Належну медичну допомогу й лікування надають усім пацієнтам, які звертаються. Медикаментів нині достатньо, розповіла лікарка-онколог Дарія Левковська.

"Деякі пацієнти залишаються, якщо вони потребують нагляду. Є пацієнти, які приїжджають суто на лікування на один день і мають можливість поїхати додому. Ми закликаємо людей не забувати за себе і за потреби вчасно звертатися до лікарів по допомогу. Ми працюємо, ми надаємо цю допомогу, ми діагностуємо і ми лікуємо".

У відділенні є ліжка цілодобового та денного перебування, повідомив завідувач Обласного центру клінічної онкології Юрій Самохвал. "25 ліжок цілодобового перебування і задекларовано 35 денного, але на тих 35 денних зазвичай перебуває значно більше хворих".

Навантаження збільшилося з другого місяця повномасштабного вторгнення. Проте лікарі готові працювати швидко та якісно, аби всі вчасно отримали допомогу, повідомив Юрій Самохвал.

"Ми вже декілька років працюємо без вихідних. В суботу і в неділю в нас працюють і лікарі, і, звісно, медсестри, маніпуляційний кабінет, тому це називається 24 на 7".

Війна війною, а люди повинні далі жити, сказав лікар.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100