реклама

реклама

Візит голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця до Паланського ліцею

За оперативною інформацією Управління освіти та науки Черкаської ОВА руйнувань на Уманщині зазнали 11 закладів загальної середньої та дошкільної освіти. Зокрема, мова йде про 5 шкіл і 6 дитячих садочків.

Про це повідомив головний освітянин області Валерій Данилевський, пише «ВиЧЕрпно».

Усі заклади знаходяться в Уманському районі. Руйнування пов’язання із попаданням ворожої ракети в склад боєприпасів у Розсішках. Внаслідок детонації боєприпасів вони розлетілися в різні сторони, завдавши ушкоджень навколишнім об’єктам.

– Найбільше постраждав Паланський ліцей, інші заклади зазнали незначних руйнувань. Тобто мова йде про вибиті шибки, тріщини фундаменту, але заклади в принципі можуть функціонувати в умовах нового навчального року. Щодо Паланського ліцею, то там руйнування значніші, сьогодні ведеться робота по відновленню закладу, – прокоментував Данилевський.

Наразі органи місцевого самоврядування роблять все, щоб заклад на початку навчального року зміг приймати учнів.

– На мою ж думку, заклад, мабуть, розпочне роботу в дистанційному режимі, проте є всі шанси, що до 1 листопада він почне функціонувати повноцінно, – додав очільник управління освіти.

Відзначимо, в Україні запустили інтерактивну карту руйнувань, завданих Україні росією. Згідно з нею, в Черкаській області зруйновано 14 шкіл, 1 лікарню, та 0,011 млн кв. м. житлової площі.

Детальніше ознайомитися з картою можна на сайті Плану відновлення України за цим покликанням: https://recovery.gov.ua/.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 /Solid 07.07.2022 09:45
шось каZапоїдів на освіту потягнуло, то інститут, то ліцей.
пуйловське Мясо не Варвари, а вурдалаки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100