реклама

реклама

Частину тварин, евакуйованих через бойові дії, розмістили у Черкаському зоологічному парку, – про це повідомив директор зоопарку Євгеній Ван виданню «Прочерк».

20220712_185512

За період повномасштабної війни до Черкаського зоопарку перебралися більше 30 тварин. Їх привозили з інших звіринців, а також люди, які тікали від війни і не мали куди діти своїх екзотичних улюбленців.

Директор Черкаського зоопарку Євгеній Ван розповідає: «Переважно це звірі з Харкова та інших міст, звідки люди виїжджали через бойові дії. Тварин дівати було нікуди, тому частину залишили у нас».

Таким чином, поповнилася тераріумна група: з’явилися нові ігуани, гекони, черепахи, пітони, анаконда.

Пізніше до Черкаського зоопарку ще привезли тварин з-під Києва. Це невеликі тварини: лисячі або жовті мангусти, кінкажу, мусанги та фенеки.

20220712_185643

Завідувачка відділу ссавців Лідія Осадча розповіла, що у Черкаському зоопарку до війни не було ні азійського мусанга, ні кінкажу. Мусанги є особливо цікавими, через те, що вони виробляють найдорожчу у світі каву.

«Частину новоприбулих тварин ми зараз розмістили в експозиції, інша частина ще знаходиться у технічних приміщеннях і зараз ми для них будуємо літні вольєри з зимовими приміщеннями, щоб вони могли там перезимувати», – зазначив Євгеній Ван.

Розширення площ парку зараз не планують, проте будують нові вольєри, розташовані на технічній території. Тому, якщо виникне потреба, то Черкаський зоопарк зможе приймати тварин-переселенців іще.

20220712_190613

Євгеній Ван додає: «Наразі у тиловій частині зоопарку ми будуємо вольєри для евакуйованих тварин. Ми вже підготували парну вольєру, яку ми раніше використовували як карантинну. За копитною експозицією ми побудували іще дві вольєри, там ми можемо перетримати великих копитних тварин. Також ми збудували ще п’ять просторих вольєр, де ми зможемо, за потреби, тримати великих тварин».

Тварини, що прибули до Черкаського зоопарку перебувають у задовільному стані. Євгеній Ван повідомив, що не привозили тварин, які побували під обстрілами, або поранених. Вони усі були в нормальному стані, але люди залишали у зоопарку, бо не мали можливості їх далі утримувати в належних умовах.

Наразі не відомо, чи забиратимуть тварин-переселенців і коли це може відбутися, адже усе залежить від припинення бойових дій у тих містах, звідки їх евакуювали.

Частину новоприбулих тварин відвідувачі можуть побачити вже.

Нагадаємо, що у літній період Черкаський зоопарк працює з 9:00 до 19:00. Вартість вхідного квитка становить: для дорослих відвідувачів – у будні дні – 100 грн; у вихідні – 150 грн. Також є знижки для дітей, студентів та пільгових категорій. Крім того, співробітники зоопарку проводять безкоштовні колективні екскурсії для вимушено переміщених осіб, деталі читайте за покликанням https://zoocity.ck.ua/main/news/535/details

Анастасія Бут

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100