реклама

реклама

16 липня у рамках проєкту «Соціальна адаптація в умовах кризи» за підтримки Черкаської агенції регіонального розвитку в особі Любов Ропало, учасники Золотоніського Молодіжного клубу журналістики відвідали Кропивну. Мета - провести спільні заходи для громади із залученням нових жителів Золотоніщини. Першим етапом реалізації проєкту була вистава для дітей внутрішньо переміщених осіб у районному Будинку культури, пише сайт zoloto.city.

— Це вже другий вояж до села. Вперше ми з 15 волонтерами приїжджали два тижні тому. Разом з місцевими прибирали пляж і розгрібали пісок. Крім цього біля ставка, де таборувалися, зібрали 10 мішків сміття, - розповіла «головнокомандуюча» молодіжки, головний спеціаліст служби у справах дітей, сім’ї, молоді та спорту Оксана Червякова.

o_1g8do25cd1s851l0a5q71ilg1ciuht

Наступного разу «молодіжка» у складі 18 осіб прибули до Кропивни з новою місією – умеблювати місцеву зону відпочинку. З собою привезли 20 дерев’яних піддонів. Ще 30 підвіз староста села Олександр Кипич. На толоку зібралося близько 20 осіб.

— Ми зробили 2 столи, 10 звичайних лавок і одну подвійну, три гойдалки. Старші чоловіки конструювали меблі, молодь – шліфувала і обпалювала дерево для ефектного візерунку. Потім конструкції мили і лакували. Було ціле лінійне виробництво. А ще задекорували перила закритого дерев’яного пірсу – традиційної зони фотосесій, - зазначила деталі Оксана Сергіївна.

Волонтери пробули в селі три дні. Весь час проживали у наметовому містечку поблизу річки. З собою привезли дерев’яний туалет і душ. На дереві повісили умивальник.

— Кропивна – це перлина дикої природи на Золотоніщині. Тут така краса, а головне, це нонсенс, у цей насичений комахами період тут немає комарів! Приїхати сім’єю на відпочинок, заночувати в наметі – це справжня насолода: поруч річка, на ній – лебеді, дикі качки, лелеки літають, риба плюскається, далі - гори, схожі на Чигиринські схили: локація для естетів, - ділиться враженнями очільниця молодіжного осередку. І додає, що великих зусиль для облаштування місця відпочинку додав ініціативний Олександр Кипич. - Без нього нічого б не було. Він зацікавлений у цьому: і меблі конструював з нами, а на будівництві був головним виконробом. Його заслуга – 80% зробленого.

За словами Олександра Вікторовича, кропивняни багато чого навчилися у молоді, так само як і підлітки взяли від них щось собі:

— Ці завзяті хлопці й дівчата навчилися у нас фізичної витривалості, а ми в них - творчості, молодецького духу і бажання йти вперед та досягати нових висот. З такою молоддю, яка надихає, ми готові звернути гори, - і підкреслив: - Після встановлення гойдалки на майданчику за два дні її обірвали. Вона витримувала 200 кг. До того ж хтось забрав собі умивальник, який діти привезли. Дізнаюсь чиїх рук справа – буде непереливки!

Ініціативна молодь планує ще один вояж до Кропивни, щоб закінчити заплановані роботи: долакувати деякі меблі і декорувати альтанку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100