реклама

реклама

Черкаська міська рада і виконавчий комітет на чолі з міським головою Анатолієм Бондаренком продовжуть активно працювати в умовах воєнного стану і вирішувати нагальні питання з життя громади. Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому розглянули понад 40 питань.

IMG_1700

Зокрема, внесли зміни до бюджету міста на 2022 рік і програми економічного і соціального розвитку. Серед іншого, ці зміни стосуються покращення благоустрою Черкас та підтримки Збройних Сил України.

Також виконавчий комітет продовжив на рік дію програм: Програму соціального захисту окремих категорій громадян – мешканців міста Черкаси, які мають право на пільги відповідно до законодавства; Програму виділення грантів у галузі культури.

Під час засідання затвердили фінансові плани КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» та КП «Черкаський міський зоологічний парк «Рошен». Під час обговорення фінансового плану директор зоопарку Євгеній Ван повідомив, що кількість відвідувачів закладу вдвічі зменшилася порівняно із 2021 роком, натомість значно зросла кількість тих, хто відвідує його безкоштовно за рахунок надання такої пільги внутрішньопереміщеним особам.

«Трохи важко нам, але намагаємося триматися», – зазначив Євгеній Ван.

Також надали дозволи двом підприємцям на встановлення рекламних конструкцій. Перший заступник міського голови Сергій Тищенко вніс пропозицію, щоб за нові конструкції вони сплачували до бюджету.

«Раніше черкаська влада пішла назустріч рекламному бізнесу та на період воєнного часу звільнила власників білбордів і сітілайтів, які розміщують соціальні сюжети, від плати за користування місцем розташування конструкцій. Якщо в підприємця є кошти на встановлення нових конструкцій, значить, він може заплатити і податки до бюджету», – зазначив Сергій Тищенко.

Крім того, виконавчий комітет розглянув низку питань квартирного обліку та деякі інші питання.

«Головним завданням міської влади у період воєнного стану була і залишається підтримка нормальної життєдіяльності міста і забезпечення безперебійної роботи комунальних служб. За можливість здійснювати це дякуємо Збройним Силам України», – підсумував міський голова Анатолій Бондаренко.

Про це повідомляє ЧМР.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100