реклама

реклама

У Черкасах починає працювати центр надання соціальних послуг міста Попасної Луганської області. Окрім гуманітарної допомоги, соціальні робітники допомагатимуть на дому внутрішнім переселенцям із цієї громади, які не здатні себе обслуговувати самостійно.

З 1 вересня у Черкасах діє гуманітарний хаб Попаснянської військово-цивільної адміністрації. Тут щодня приймають до 250 громадян, які приїхали до Черкас із Луганщини. Взагалі за інформацією Луганської ОВА, з їхньої області на Черкащину у зв’язку із війною переїхали 9 800 осіб.

«Луганчанам, які до нас приходять, ми надаємо гуманітарну допомогу – продукти, одяг, гігієнічні засоби, літнім людям допомагаємо заповнювати гугл-форму для отримання допомоги чи довідки ВПО, а самим попаснянцям надаємо також психологічну підтримку, – розповідає в.о. директора КЗ «Центр надання соціальних послуг» м. Попасна Олена Синиця. – А тепер людям відповідних категорій будемо надавати ще й соціальні послуги. Зокрема, обслуговувати на дому. До тих, кому важко обслуговувати себе самостійно, будуть виїздити соціальні працівники, аби привезти продукти, допомогти прибрати помешкання, приготувати їжу тощо».

311603996_423287493291705_7971898468519311675_n

За словами Олени Синиці, зараз соціальні робітники за участі волонтерів шукають таких людей у Черкасах, встановлюють з ними контакти, формують список тих, хто потребує такої допомоги.

Відповідна інформація буде розміщена і на сторінці Попаснянського центру надання соціальних послуг у мережі Фейсбук https://bit.ly/3gdjq5n .

Попаснянський центр надання соціальних послуг діє на базі гуманітарного хабу в Черкасах. Завдяки підтримці Луганської ОВА планується розширити спектр послуг хабу, зокрема, допомагати внутрішнім переселенцям облаштовувати житло.

«Відкриття гуманітарного хабу в Черкасах довело свою важливість для переселенців. Ми дуже вдячні міській владі Черкас за всебічну підтримку, яка скріплена підписанням меморандуму про співпрацю, – говорить керівник Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація Микола Ханатов. – Голова Луганськї ОВА Сергій Гайдай дав завдання, аби наші представники діяли, за можливості, в якомога більшій кількості областей України, підтримуючи мешканців Луганщини, які змушені були покинути рідні домівки. Тому, окрім Черкас, гуманітарний хаб Попаснянської громади вже працює в Новомоськовську Дніпропетровської області, наступний відкриється у Харкові».

Довідково:

Прийом людей і видача допомоги – щобудня з 10.00 до 14.00.

Надання соціальних послуг – щобудня з 9.00 до 16.00.

Телефон для консультацій – 050 645 19 28

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100