реклама

реклама

1 280 курчат роздали для вирощування переселенцям у межах проєкту "Сади Перемоги" у Чигирині. Це тритижневі бройлери, розповів міський голова громади Віктор Харченко, пише Суспільне.

b5475c0f82ccecff

З його слів, орієнтувалися на тих, хто живе в селах і зможуть в належних умовах їх виростити для власних потреб.

У харків’янки Світлани Біловицької нове господарство. Вона розповіла, що взяли для початку 20 бройлерів:

"Нам запропонували бройлерів і ми не відмовились, тому що потрібно жити, треба дбати про себе".

Як розповіла пані Світлана, у хаті обладнали для них місце, доки ремонтують господарське приміщення:

"Зробимо їм подвійну раму, двері будуть із сонячним світлом. Там буде висіти лампа на 40 ватів, яка буде обігрівати їх. Хоч сарайчик не великий, однак для 20 голів якраз те, що потрібно".

Як тільки приїхали сюди у квітні, купили до пів сотні курей. Тому проблем із вирощуванням нових немає, зазначила пані Світлана:

"Тепер ми будемо піклуватися про голів і дякувати «Садам перемоги». Тому що кожне піклування про нас — це наше виживання".

Також нове господарство мають родина Інни та Віталія Шур з Донеччини. У них є десяток поросят, дев'ять телят, три корови та кіт Васька. Деяку худобу вдалося перевезти з дому, прокоментував чоловік:

"Складно було з перевезенням, однак ми винайняли машину і перевезли майже половину. Кожного дня є молоко і кожного дня якась копійка є. Потім ми зерно купували, корм для курей. Дякуємо «Садам Перемоги» за курей, за рахунок продажу молока нам легше годувати інше господарство".

22bd2e0189aaf2f5

На родину їм видали 30 курчат.

"Ми люди сільські, тож ми звичні до птиці. М'ясо потрібне для сім’ї. Постійного догляду вони не вимагають. Якби було що їсти та пити, та тепло, щоб суха підстилка була. Більше їм нічого не потрібно", — пояснила переселенка Інна Шур.

Господарства на Черкащині менше, ніж було на Донеччині, проте і цьому раді, зазначила переселенка Валентина Іванівна:

"Якби не господарство, то дуже б важко було тут. А так ми в турботі, нам легше трішки".

Така підтримка переселенців має не лише продовольчий характер, а й соціальний, розповів міський голова Чигиринської громади Віктор Харченко:

"128 сімей переселенців отримали по десять голів птиці курчат бройлерів. Чигиринська міська рада знайшла дорадника, який покроково розробив інструкцію, щоб люди знали як правильно вирощувати. Умови були одні – закупити корми своїм коштом. Більше умов ніяких. Курчат роздавали безоплатно і думаю, люди на зиму зайдуть із гарною продукцією. Люди повинні адаптуватися в нашій громаді".

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100