реклама

реклама

Технічні консультації з питань безпеки праці працівникам підприємства легкої промисловості надали посадовці Управління Держпраці.

Під час семінару головні державні інспектори Управління Держпраці Сергій Крикун, Руслан Проценко акцентували увагу на безпеці проведення вантажно-розвантажувальних робіт із застосуванням вантажопідіймальних механізмів.

chshk-300x179

Фахівцем сектору машинобудування та енергетики Сергієм Андрієнком доведено наступне: відповідно до Мінімальних вимог безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці для забезпечення безпеки та захисту здоров’я працівників роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання (забезпечення працездатності та належного гігієнічного стану) засобів індивідуального захисту.

Наголошено на обов’язковому проведенні працівникам інструктажів з питань безпеки праці, навчання з питань охорони праці, первинних та періодичних медичних оглядів працівників. Допуск до роботи отримують працівники, які пройшли перевірку знань з охорони праці та мають відповідну професійну підготовку.

Як повідомили під час семінару посадовці Управління, відповідно до постанови Кабміну України «Деякі питання виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану» спрощено порядок отримання суб’єктами господарювання права на виконання певних видів робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію певних видів обладнання підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану та переведення виконання окремих видів робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки на декларативний принцип.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100