Кам’янський державний історико-культурний заповідник зустрічав видатного уродженця міста – Леоніда Любовського. Композитор із світовим ім’ям, чиї твори звучать у найбільших концертних залах Німеччини, Франції, Словаччини, США і Росії, ніколи не забуває про свою рідну Кам’янку, де розпочалось його величне мистецьке сходження.

Леонід Любовський нерідко приїжджає до міста, однак, цього разу, відвідини були приурочені особливій події – святкуванню 75-річного ювілею музиканта.

Таку унікальну можливість побачити, почути і поспілкуватися із видатним митцем не пропустили ні кам’янчани, ні гості населеного пункту. Авторський вечір проводив сам композитор. Не зважаючи на довгі роки проживання у Росії, Леонід Любовський не забув рідної мови, в чому чудово переконалися всі гості.

Цікаво і насичено проходило і спілкування з композитором. Глядачі дізналися про його головну тематику творів (безмежність і краса навколишнього світу), улюблені інструменти (усі, в тому числі й барабан), про джерело творчого натхнення (численні подорожі) та ін.

Леонід Любовський подарував заповіднику книжковий примірник свого нового музичного твору. А сам був обдарований численними квітами та напутніми, щирими побажаннями.

Довідково:

У ході творчого вечора було продемонстровано фільм про музиканта, який описував його життєвий і творчий шлях. У ньому, звичайно, Леонід Зіновійович згадав і про свою малу Батьківщину. У «благословенній Кам’янці» – саме так називає композитор своє рідне містечко – пройшли його дитячі й шкільні роки. Кам’янка стала для митця колискою мрій і початковим кроком на шляху до їх здійснення. Навчання в Кам’янській музичній школі ім. П.І. Чайковського, його імпровізації, українські народні пісні – стали першими «університетами» юного музиканта.

Дитячі враження від духової музики, що звучала в парку в 40-50-х рр. ХХ ст., лягли в основу фортепіанних творів «Вальсу» і «Кадрилі», які Леонід Любовський блискуче виконав на вечорі і був нагороджений бурхливими аплодисментами присутніх.

Про це інформують в у секторі з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Кам’янської райдержадміністрації.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100