Історична реконструкція оборони Чигирина 1678 року, частування козацьким кулішем та майстер-класи від найкращих майстрів козацьких ремесел – саме так насичено і яскраво відзначив Чигирин День українського козацтва.


– Сьогодні на цій площі нас зібрала священна пам'ять про славних наших земляків, які зробили першу спробу збудувати власну українську державу під проводом Богдана Хмельницького, – сказав голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. – Вірю: ми відбудуємо наш край, бо на Черкащині живуть люди, які успадкували козацьку мудрість і наполегливість!

Крім того, очільник області підкреслив, що значна увага в контексті розвитку українського козацтва приділяється молоді, тому вже наступного року відзначення Дня українського козацтва відбудеться з посвятою молодих людей в козаки.


Однак вже цього року багато хто з молоді по-справжньому захопився козацькими традиціями. І все завдяки реалістичності реконструйованої оборони Чигирина 1678 року: з пострілами, боями на шаблях та вибухами. Адже саме такою, на думку істориків та організаторів, була оборона Чигирина у 17 столітті.


Завдяки реалізму відтворення подій глядачі змогли відчути себе безпосередніми свідками історичних воєнних баталій. Достовірним був навіть одяг учасників реконструкції, інформує прес-служба Черкаської ОДА.


– Мені цікаво було відтворювати свій комплект одягу. Він є повним комплектом, включаючи взуття і головний убір, який зроблено за описом того убору, що зберігся в музеї Швейцарії. Таких копій є небагато у світі. І це є предметом моєї гордості, – розповів учасник реконструкції пан Володимир.





Фото прес-служби Черкаської ОДА

реклама

Коментарі  

 
-1 #14 Полишинель 17.10.2012 18:21
Пофігісту: якщо диплом історика ЧНУ, то краще відкрити Вікіпедію. СРСР захищав власні кордони. А ріки крові лив якраз Амін, який проводив масові репресії. Рішення про введення військ було одним з самих трагічних. Багато членів Полютбюро мали сумніви, Косигін відверто був проти. Це рішення в критичному стані, в точці біфуркації, тому не нам судити цих видатних людей. Принаймні помисли у них були чисті, вони не крали, як Янукович чи Симоненко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 Комуніст 17.10.2012 17:45
Насчо "Похвігісту" Вікіпєдія, -він "має" діплом історіка :P Пише російські слова виключно транскрипцією, ставить еротичні діагнози іншим дописувачам на сайті,страшно сильно нєнавідіт Росію, її мову і українських комуністів(чому - сам ще не знає) без дозволу співбесідника переходить на "ти", тужиться хамити... Але інколи і в його словах є щось розумне. З ним не сумно - він наш, українець.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 Пофігіст 16.10.2012 11:10
Цитую Полишинель:
Пофигисту: открой Википедии и ты поймешь, что к Афганистану коммунисты не имеют никакого отношения

Навіщо мені Вікіпедія, якщо я маю диплом історика?! Згаданий тобою король Захір-Шах був "свєргнутий" власним родичем, якому дали змогу стати "Президентом" першої "Республіки Афганістан", заточеної під комуністичні уявлення про справедливість влаштування світу без царів і королів. Після того за підтримки комуністів СРСР афганські комуністи методично нищили партії ісламського толку. А вторгнення в Афганістан - взагалі класика жанру від КДБ. Президента Аміна. який "відбився від рук", підло вбили разом з трьома його дітьми, а натомість привезли з собою Бабрака Кармаля на трон. Те, що в Афганістані й до того не було спокійно - правда, але те, що гігантські ріки крові почали литися саме від моменту совкового втручання - теж факт. Причому набирати для "відряджень" в Афганістан Кремль вважав за краще українців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #11 Полишинель 16.10.2012 10:00
Пофигисту: открой Википедии и ты поймешь, что к Афганистану коммунисты не имеют никакого отношения, там революция и гражданская война произошли до введения советских войск и никак с СССР не связаны. Более того, Л.И. Брежнев и свергнутый король Афганистана были друзьями, даже вместе охотились. Для КГБ было большим сюрпризом известие о революции в Афганистане (1973 год)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Полишинель 16.10.2012 09:57
Такое впечатление, что коммунист только с пещеы вылез. Особенно смешно слышать о Социалистическо й Югославии. Ведь в СССР многие так не думали (Суслов, Брежнев, Сталин). Относительно трагедии Югославии, то благодаря ЕС раны от гражданской войны затянуты, почти все страны уже в ЕС, высокий уровень жизни (по сравнению с нашим ПАКРАЩЕННЯМ организованым коалициев партии регионов (бандитов и воров) и КПУ). Так что все впорядке. Так только будет распущена партия регионов и КПУ и у нас все будет в порядке. Возникнут новые левые силы, придут люди которые изучали труды Маркса, Каутского, Ленина, Бухарина, Троцкого, Фромма, Сартра и др и станут на защиту трудящихся. Потому что Симоненко и Мартынюку нет времени изучать эти труды, надо заниматься бухгалтерией, считать прибыли от синхронных голосований с регионами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Пофігіст 15.10.2012 21:04
Цитую Комуніст:
Вашими б губами, що так соромязливо шепчуть про добрих америкосів, та мед би пити...

А це, хоч і не медик, але прокоментую: твої слівця з репертуару типового збоченця. Хоч покажи мені, де я Штати хоча б раз похвалив? Не імпонує хоча б тим, що має вона імперські амбіції,не менші, аніж ще одна територія - ти ж знаєш, як вона називається, правда? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Пофігіст 15.10.2012 20:58
Цитую Комуніст:
Не хотілося переходити на особистості, та "Пофігісте", Вашими б губами, що так соромязливо шепчуть про добрих америкосів, та мед би пити... десь в Лівії, Іраці чи Афганістані. Можна і в країнах колишньої Соціалістичної Югославії. І останнє - не знущайся з нашої рідної мови, пишіть чітко і правильно

Я розумію, що російська тобі рідна, комуністе, але мені - ні. Та й не знущаюся я над нею, а просто застосував транскрипцію, щоб зрозуміло було й тим, хто досі "пролєтарієв всєх стран соєдіняєт" ;-) А про "америкосів", як ти кажеш, можеш скільки завгодно тяв-тяв - вони мені ні печуть, ні гріють. Твої слова про Афганістан хай краще медики коментують - я не спеціаліст по клініці. Відзначу тільки те, що саме твої комуністи відкрили ящик Пандори в Афганістані - відтоді там кров ллється без зупину. А про нинішніх "мирних" сусідів наших ти краще чеченцям винищеним розкажи або православним нашим братам-грузинам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #7 Комуніст 15.10.2012 17:40
Молодці-хлопці! Прочитали. Не хотілося переходити на особистості, та "Пофігісте", Вашими б губами, що так соромязливо шепчуть про добрих америкосів, та мед би пити... десь в Лівії, Іраці чи Афганістані. Можна і в країнах колишньої Соціалістичної Югославії. І останнє - не знущайся з нашої рідної мови, пишіть чітко і правильно, навіть, якщо не любите комуністів, бо нам соромно за таких безграмотних земляків. І ще повторю - доки в Чорному морі поміж України і Джорджії є чималенькі поклади газу, америкоси від цих двох країн не відчепляться. Спати на росслабоні нам рано.Тому я й написав про "томагавки". Жалко, що з першого разу комусь не дійшло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Пофігіст 15.10.2012 13:48
Цитую Олег:
Пофігіст - ви хоча б розумієте різницю між з"єднанням і співпрацею? Запитайте, чому тягнибоки їздять на заробітки в Росію. Разом - ми слов"яни і будемо молотити всіх ворогів, щоб йти разом в найкраще майбуття.

Комуніст тут вив про США - то це він що - теж "єднання" мав на увазі? Взагалі, ви, совки, занадто примітивно заточені - під імперію, яка давно згнила і ніколи не повернеться. Я понад усе не люблю не партії якісь, а саме примітивізм. А у вас він занадто явний. З одного боку талдичите як мантру - "в славянском єдінствє с Рассєєй і Бєларуссью ми всєх пабєдім", а з іншого - повне неусвідомлення того, що такі слов"янські держави, як Болгарія, Польща, Словенія і Словаччина вже давно не тільки в ЄС вступили, а і в НАТО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #5 Олег 15.10.2012 13:26
Пофігіст - ви хоча б розумієте різницю між з"єднанням і співпрацею? Запитайте, чому тягнибоки їздять на заробітки в Росію. Разом - ми слов"яни і будемо молотити всіх ворогів, щоб йти разом в найкраще майбуття.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100