реклама Делікат

1 жовтня в Україні відзначають не лише День захисників і захисниць, а й Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення УПА, День ветерана, День молитви за всіх полеглих за свободу і державність України. Тож, коли в Миколи Липового – голови громадської організації „Смілянська спілка учасників бойових дій „АТО” – виникла ідея проведення історико-мистецького конкурсу творчих робіт „П’ять епох – єдина Україна”, він не сумнівався з датою. Закономірно, що конкурс, який відбувся цього року вперше, провели саме на храмове свято в місті – Покрову. Організували його за сприяння і активної участі міської влади.

Учасників конкурсу вітали Тетяна Трушкова (ліворуч) і Валентина Руденко

Учасників конкурсу вітали Тетяна Трушкова (ліворуч) і Валентина Руденко


У фойє міського Будинку культури і зараз можна бачити на стенді малюнки, виконані у різних техніках, учнів всіх закладів загальної середньої освіти і Будинку дитячої та юнацької творчості. Серед них і обрали найкращі. Хоч зробити це було непросто, адже діти в Смілі обдаровані і до конкурсу вони поставилися серйозно.

Захід провели урочисто і тепло. Присутні виконали Славень України, вшанували хвилиною мовчання наших загиблих захисників. До учасників з привітальним словом звернулася начальниця управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради Тетяна Трушкова, завідувачка сектору методичної допомоги Валентина Руденко і, звісно, ініціатор конкурсу, ветеран російсько-української війни Микола Липовий. Для них також заспівав відомий уже і поза межами Сміли виконавець, п’ятикласник школи №12 Олексій Кашніков. Подяками та солодкими подарунками від спонсора кондитерської фабрики „Меркурій’ нагородили всіх учасників конкурсу. А переможці отримали ще й премії. Перше місце виборола і сертифікат на тисячу гривень отримала Альона Здоренко – десятикласниця міського ліцею.

Тетяна Трушкова ділиться враженнями з Миколою Липовим

Тетяна Трушкова ділиться враженнями з Миколою Липовим


Микола Липовий у розмові підкреслив, що метою намріяного ним змагання було виховання в юних смілян патріотизму. Тож у конкурсних роботах потрібно було розкрити боротьбу українського народу за національне визволення, історію його збройних формувань у різні часи, їхній героїзм, зокрема і нинішніх воїнів ЗСУ, які стали на захист України від російської агресії. Слід було зобразити конкретних історичних осіб, прапори, під якими боролися наші оборонці в різні періоди. Крім того, від учасників вимагалося викласти інформацію про тих осіб, яких вони зобразили на малюнках.

Перше місце виборола і сертифікат на тисячу гривень отримала Альона Здоренко – десятикласниця міського ліцею. На другому місці Богдана Бульбак – одинадцятикласниця школи № 10, третє за Софією Артеменко десятикласницею, ще однією ліцеїсткою. Вони теж отримали грошові сертифікати – відповідно на 700 і 500 гривень.

Під час проведення заходу

Під час проведення заходу


Більшість учасників з поставленою задачею справилися, конкурс їм сподобався. Тому віриться, що такий потрібний і цікавий захід стане в місті щорічним.

Олександр Вівчарик,

Фото автора

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100