реклама

реклама

У Черкасах тимчасово не працюють деякі світлофори. Представники профільного департаменту пояснюють: це пов’язано з відключенням електроенергії, інформують ВІККА-НОВИНИ.

svit

Світлофори вимикаються на 2 години за графіками. Коли з’являється світло, вони знову відновлюють свою роботу.

«Кожен світлофорний об’єкт підключений до певної підстанції електроенергії, яка також підлягає відключенню. Відповідно мешканці можуть, ознайомившись із графіком погодинних відключень, зрозуміти які світлофори будуть коли відключені. На це, на жаль, ми також вплинути не можемо», ─ розповідає виконувач обов’язків директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергій Отрешко.

Надвечір змінюється робота більшості світлофорів. За винятком 15-ти «триоких регулювальників», які визначені як найважливіші. Такі об’єкти працюють без перерв.

«Для прикладу, Благовісна-Грушевського, Надпільна-Грушевського, Чорновола-Надпільна, Чорновола-Благовісна і так далі. Всі інші переходять у режим жовтого миготіння і працюють знову ж таки згідно з графіку, який був закладений в них», ─ додає Сергій Отрешко.

У профільному департаменті розповідають: такі відключення світлофорів майже не економлять електроенергію, тобто в загальному ─ впливають на роботу енергосистеми мінімально.  Натомість вимкнені світлофори ─ завжди небезпека для учасників дорожнього руху. Тому патрульні регулюють деякі перехрестя Черкас.

«Це саме найбільш навантажені перехрестя у місті, такі як перехрестя на вулицях Благовісній, Смілянській або Надпільній та інші. Патрульний виходить на саме перехрестя і водій має керуватися під час дорржнього руху уже сигналами регулювальника, а не знаками дорожньої розмітки та дорожніми знаками», ─ розповідає старший інспектор прес-служби патрульної поліції Черкаської області Олексій Драгун.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 коріфей 10.11.2022 10:40
потрібно ставити регулювальника на перетині Сумгаїтської й Віталія Вергая.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100