реклама

реклама

Окопні свічки, вітальні листівки, різноманітні обереги, як-то ляльки-мотанки, медальйони, патріотичні браслети – виготовляти усе це навчали черкасців на майстер-класі. Патріотичну акцію «Тепло сердець – Воїнам Світла» організували та провели Арт-студія «Глорія», дитяча художня школа ім. Д. Нарбута та Черкаська обласна бібліотека для юнацтва ім. В. Симоненка.

photo_2022-12-05_07-55-01

Спільними зусиллями мисткині та їхні вихованці з перших днів повномасштабної війни розгорнули волонтерську діяльність.

«Разом ми виготовили загалом майже 200 ляльок-мотанок та 700 окопних свічок. Останніх зараз дуже потребують наші захисники в окопах. Коли не можна розвести вогнище, аби хоча б зварити окріп, такі свічки зігрівають їм руки, а наші обереги – серце»,  – розповіла співорганізаторка акції та очільниця Арт-студії «Глорія» Анна Чуприна.

photo_2022-12-05_07-54-51

Участь у майстер-класі узяли діти різного віку і для кожного знайшлося заняття. Наймолодші плели патріотичні браслети, робили ляльки-мотанки з освяченим ладаном у голівці, старші – розписували медальйони, виготовляли окопні свічки, залишали свої побажання для українських захисників на прапорі, який поїде на фронт.

Не варто недооцінювати значення дитячих малюнків та поробок для наших воїнів, переконана волонтерка та військовий капелан із позивним «Сонечко» Лариса Когут. З 2014-ого року вона їздить на схід країни і завжди бере з собою подарунки від дітей.

photo_2022-12-05_07-55-09

«Іноді саме оці браслетики, малюнки, вісточки з тилу допомагають втомленому і психологічно виснаженому воїну триматися у надважких для людини умовах. Вони нагадують йому про дім, власну родину, – поділилася Лариса Когут. – Це дуже символічно, що святкування Міжнародного дня волонтера і Дня Збройних сил України стоять поряд – 5 і 6 грудня. Коли у 2014-ому році наші воїни стали на захист своєї країни,  у них часто не було найнеобхіднішого для того, щоб протистояти агресору. І саме волонтери підставили їм своє плече».

photo_2022-12-05_07-55-15

За словами Лариси Когут, Міжнародний день волонтера став святом для кожного українця. Для усіх, хто згуртувався у лихі часи та зробив свій посильний внесок у наближення Перемоги.

Ірина Гилюк

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100