Голова Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Заслужений майстер народної творчості Ольга Мартинова передала до Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» два козацькі прапори, виготовлені для експозиції музею Богдана Хмельницького.

Автор реконструкції та художнього вирішення прапорів Ольга Мартинова намагалася якомога точніше відтворити усі деталі виробів – від підбору тканини, кольорів, техніки виконання малюнку до кожного стібка.

Виготовили прапори член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Тетяна Дубовець та майстер художньої вишивки Наталія Карахім, повідомляють у секторі з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю апарату Чигиринської РДА.

Розміщення козацьких прапорів у музеї було передбачено тематико-експозиційним планом 2006 року, та за браком коштів цей задум так і не був втілений у життя. Лише через шість років, завдяки благодійній допомозі Вадима Лєвіна (м. Москва), який, до речі, уже не вперше допомагає НІКЗ «Чигирин», можна побачити відтворені за описами козацькі прапори в експозиції музею.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100