реклама
Sucurity Police

реклама

Черкащанка Ірина Крайчева вже не перший рік перебуває на сході, сьогодні виконує свої обов’язки у складі Нацгвардії України. Її тато – військовий і сама Ірина уявляла себе завжди в армії, тож коли лиш виповнилося 18 років одразу спробувала втрапити до війська. Обдзвонювала військкомати, але їй відмовляли, бо вона дівчина, а не хлопець. Як їй вдалося потрапити до ЗСУ, потім в НГУ, та які функції покладені сьогодні на молодшу сержантку Ірину?

53060133_2290807101140259_2873535697451483136_n

– 2014 рік був неочікуваним, а вже згодом я бачила, що наш північний сусід досить агресивний і зрозуміло було, чим дихає. Тому вже після 2014 року сумнівів не мала, – каже.

Навчалася Ірина в Черкаському державному бізнес-коледжі на бухгалтерському обліку. У принципі могла займатися паперами у теплому комфортному кабінеті. Сьогодні ж черкащанка на Донеччині у Слов’янську. Раніше під час проходження служби в ЗСУ були ситуації, що про теплий кабінет можна лише мріяти як і про тепло від буржуйок, а замість душу інколи була лиш пляшка води. Та сьогодні все ж на такій посаді, що краще, ніж іншим колегам по службі.

Детальніше згодом на «Прочерку» у розділі резонанс.

У Збройних силах України понад 40 тисяч жінок перебувають на військових посадах. Понад 5 тисяч з них в умовах повномасштабної війни знаходяться на передовій – в районах, де ведуться активні бойові дії.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в ефірі всеукраїнського телемарафону 14 жовтня.

За його словами, 8 тисяч з військовослужбовиць проходять службу на офіцерських посадах.

Серед жінок-військових є командири батарей, взводів, машин і командири відділень безпілотної авіації, а також снайпери.

Раніше повідомляв президент Володимир Зеленський, в українській армії жінки становлять 22% – це один із найбільших показників серед країн Європи.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100