реклама

реклама

Енергетики ПАТ «Черкасиобленерго» допомагають колегам АТ «Миколаївобленерго» відновлювати пошкоджені лінії електропередачі після ворожих обстрілів. Спільно з колегами з інших регіонів вони об’єднались, аби якнайшвидше повернути світло у оселі жителів.

1674032639_1

Долучились до допомоги бригади розподільних мереж та служби високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго».

За словами заступника директора технічного з високовольтних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» Валентина Бурли, після отримання заклику колег АТ «Миколаївобленерго» про допомогу, черкаське товариство одне з перших долучилось до відновлення електромереж на Миколаївщині.

– В осінньо-зимовий період служба високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» в основному здійснює розчистку повітряних ліній 35-150 кВ. Втім окрім основної роботи наша служба долучилась до допомоги миколаївським колегам-енергетикам, адже після атак ворога 87 населених пунктів Миколаївської області опинились без електроживлення, жителі Миколаївщини перебували без світла майже дев’ять місяців. Тож після звернення АТ «Миколаївобленерго» ми відразу розпочали роботи з відновлення електромереж. Зокрема з листопада 2022 року і дотепер працівники бригади служби високовольтних ліній почергово виїжджають на роботи з відновлення. Вони працюють там по два тижні, потім проводимо їх ротацію,– розповів Валентин Бурла.

Так, бригада ПАТ «Черкасиобленерго» працювала у місті Снігурівка Миколаївської області.

– Наша бригада високовольтних ліній в кількості вісім осіб відновлювала пошкоджені лінії електропередачі в Снігурівці, роботи було дуже багато. Ми використовували дві автовишки та один бригадний автомобіль,- зазначив електромонтер високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Піхур.– Ми звикли працювати і вдень і вночі, за будь-якої погоди, розуміємо, що нашим захисникам в окопах ще важче, тому хочемо допомогти людям, виконуючи свою роботу.

Оскільки працювати доводилось на замінованих територіях, під звуки обстрілів, то енергетикам допомагали сапери ДСНС, попередньо розміновуючи територію.

1674032610_izobrazhenie_viber_2023-01-17_11-18-36-351

– Умови були складні, тоді дощі були, спецодяг у нас швидко намокав, тому постійно доводилось перевдягатися. Для цього керівництво ПАТ «Черкасиобленерго» нас забезпечило додатковим спецодягом, щоб, коли основний намокне, можна було перевдягнутися і працювати в сухому спецодязі,– прокоментував майстер служби високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» Сергій Гордієнко.– Спочатку було трохи страшнувато, бо раніше в таких умовах роботи не виконували під час обстрілів, на замінованій території, але нам допомагала ДСНС, робила розмінування. Загалом кілометраж пошкоджених ліній був дуже великий. Міняли все, що було необхідно, щоб в подальшому електромережі працювали бездоганно.

За словами черкаських енергетиків на Миколаївщині вони виконували роботи з ремонту проводів, заміні опор, заміні пошкодженої ізоляції та інші.

– Днями голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім відзначив роботу енергетиків Черкащини та подякував за допомогу. Зокрема у листі йдеться, що Миколаївська обласна військова адміністрація висловлює вдячність за надання технічної допомоги у відновленні системи розподілу електроенергії Миколаївщини, яка зазнала значних пошкоджень і руйнувань,– зазначив директор технічний з високовольтних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» Валентин Бурла.

– ПАТ «Черкасиобленерго» є одною з багатьох компаній Міністерства енергетики України, яка допомагає відновлювати електричні мережі, пошкоджені обстрілами російських окупантів. Так, в Миколаївській області працюють над відновленням електропостачання три бригади нашого підприємства, зокрема 20 осіб персоналу та сім одиниць техніки. Бригади виконують роботу два тижні і потім відбувається ротація: одні працівники замінюють інших. Ми переконані, що допомога нашим колегам з Миколаївщини щодо відновлення електромережі – це одне з головних завдань, яке ми спільно виконуємо для нашої України,– підсумував директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заврін.

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100