Уперше в історії України кондитери створили торт, вагою понад триста кілограмів. Розміри солодкого шедевра – 2,3 на 2,5 метра, повідомляє сайт «Умань.інфо».


За підтримки Асоціації виробників молока (АВМ), проекту «Я люблю Умань» у центральному сквері міста кожен охочий міг спробувати цей кондитерський витвір.

Привезли торт на евакуатор. Люди чекали його з першої години дня, займаючи місця ближче до епіцентру подій.

Приготував 350-кілограмовий торт «Уманьхліб». За два дні було зроблено близько 300 кілограмів бісквіту. Аби прикрасити торт, кондитери витратили півсотні кілограмів крему із згущеного молока.

Як розповів один з організаторів заходу Петро Шаповал, до торту також пропонували пакет свіжого молока.


– Мені подобається те, що ми не стоїмо на місці. В Умані таке дійство вперше. Було смачно і весело, – поділилась враженнями студентка педагогічного університету Анастасія Подбітова.

Спробували солодкий шедевр і гості міста:

– Ми приїхали на поетичні читання, а заразом і потрапили на роздачу торту. Чудове дійство, як на мене! Оригінально, частіше б так, – додала учениця навчально-виховного комплексу з Доброводів Оля Печенюк.


Уманчанка Олена прийшла на святкову програму разом з онуком.

– Я сьогодні привела свого онука, йому шість років. Дуже хотів побачити торт, більший за нього. Не вірив, що бувають такі торти, – посміхається уманчанка Олена Семенівна. – Скільки живу в Умані, а таке бачу вперше. Люди прийшли сім’ями, поспілкувалися, послухали музику, розважилися. І хіба, щоб таке провести, потрібно багато сил? Головне – бажання і оригінальні ідеї.

Торт зібрав навколо себе близько тисячі людей. Після офіційного «пригощання» дітей розважала весела клоунеса, а старші мали змогу послухати виступи місцевих гуртів і виконавців.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100