Автомобільна система GPS-навігації зі спеціальними пультами вже встановлена на чотирьох автомобілях керівництва черкаської мерії.

За допомогою цієї системи сповіщатиметься «Оперативна служба-1505» про викрадені люки і решітки зливової каналізації, сухостійні, аварійні дерева, відсутність світла на вулицях міста та появу стихійних сміттєзвалищ. Усе відбуватиметься в режимі он-лайн. Спершу інформація надходитиме завдяки спеціальній програмі до оперативної служби, а вже потім передаватиметься відповідним організаціям для виконання.

Нині такими GPS-навігаторами обладнані автомобілі міського голови Сергія Одарича, його заступника Людмили Зарічної, керуючого справами Миколи Кудрявцева та депутата міської ради Андрія Більди, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

– Раніше побачиш відсутній люк чи несанкціоноване сміттєзвалище, телефонуєш в 15-05, намагаєшся пояснити, де це знаходиться, витрачаєш час на описання місцевості тощо. Зараз же – натиснув кнопку, і на екрані в працівника оперативної служби висвітлюється місце, де відсутній люк, не горить освітлення чи лежить купа сміття. Усе фіксується і передається виконавцям, – розповів Сергій Одарич.

Він зазначив, що такі системи будуть встановлені на десяти автомобілях.


Загалом за два тижні (відтоді, як на двох автомобілях – Сергія Одарича та Андрія Більди – були встановлені GPS-навігатори) до оперативної служби надійшло 147 заявок. Зокрема, відсутність вуличного освітлення – 135, несанкціоноване сміття – 10, відсутність люків – 1, аварійні дерева – 1. Міський голова 38 разів передавав дані про відсутність освітлення, 4 – про появу сміттєзвалищ. Андрій Більда 97 разів сповіщав оперативну службу про непрацюючі світильники, 6 – про сміття, 1 – викрадений люк та наявність аварійних дерев.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100