Увечері 26 жовтня близько 16.30 на кордоні між Черкаським та Смілянським районами, на автошляху «Сміла-Черкаси», мало не перекинувся вантажний автомобіль, який у двох цистернах перевозив зріджений аміак.

Автомобіль «МАЗ» прямував з Черкас до міста Долинськ Кіровоградської області. На відрізку дороги від Смілянського кільця до залізничного переїзду, через несправність рульового механізму, водій не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль з’їхав у кювет, де зупинився.

До місця події одразу виїхали фахівці відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення, а також підрозділи служб цивільного захисту в Смілянському та Черкаському районах.

На місці аварії працівники МНС обстежили запірну арматуру та цілісність цистерн, в яких загалом знаходилося 12 т небезпечної речовини. Попри небезпечну ситуацію, витоку аміаку в навколишнє середовище не було.

Спроби витягнути автомобіль з кювету на дорогу за допомогою пожежної техніки у цей день успіху не мали.

Операцію по ліквідації наслідків аварії було продовжено вже наступного дня. Під прикриттям водяної захисної завіси, яку встановили пожежно-рятувальні підрозділи, аміак було перекачано до двох цистерн, які на місце події прислала фірма власник вантажу ТОВ «Корсунь Агрохім». Одразу як тільки вдалося розвантажити цистерни, тягач за допомогою важкої військової техніки трактора К-700 та тягача «КрАЗ-250» вдалось витягти на дорогу. Після ремонту автомобіль своїм ходом вирушив на базу.

Ліквідацію небезпечної ситуацію було завершено о 16.00 27 жовтня, повідомляє прес-служба МНС області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100