реклама

реклама

Щороку 5 травня в світі відзначають Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю. Він покликаний звернути увагу людей на проблеми, пов’язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями. Свій початок історія «міжнародного дня боротьби за права осіб з інвалідністю» бере 5 травня 1992 року. У цей день люди з обмеженими можливостями з сімнадцяти країн, одночасно провели перший загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації осіб з інвалідністю. З того часу подібні заходи проводяться кожне п’яте травня.

1683288780106

Цього дня вихованці центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «ЖАГА Життя» та центру соціальної та фізичної реабілітації людей з інвалідністю «Перспектива» змогли покататися на конях на облаштованому іподромі. Крім того, для діток свято зі участі ляльки «Пес Патрон» провели волонтери, які, до речі, є переселенцями.

1683288846797  

На свято завітав мер Черкас Анатолій Бондаренко з заступницею Мариною Гаркавою, яка саме опікується соціальними питаннями. Представники влади привезли продуктові набори для вихованців центрів реабілітації. Всього на захід завітало більше півсотні вихованців.

1683288700622

До слова, нині обидва згаданих центри отримують допомогу з міського бюджету. А «Перспективі» раніше було виділено 2,5 га землі на території колишнього полігону для створення реабілітаційного парку для дітей та інших осіб з інвалідністю. І це якраз зручно, бо ділянка – поруч із спеціалізованим будинком для родин із дітьми, які мають інвалідність, на вулиці Олени Теліги 15/1.

1683289007511

– Дякуємо за облаштування території, нещодавно сюди завезли пісок, вирівняли майданчик для їзди. Це стало можливим завдяки допомозі КП «Челуаш». Вже сьогодні, як бачите, тут можна займатися іпотерапією, що дуже корисно для наших вихованців. Дякуємо також за підтримку нашої організації з боку влади. У майбутньому, хотіли б тут на території розбити цілий парк. Це наша мрія. А облагородивши всю територію, могли б більше зосередитися на іпотерапії. Вже зараз у співпраці з фахівцями з Черкаського національного університету розробляємо програму з реабілітації воїнів ЗСУ. Адже заняття з кіньми корисні не лише для нашої категорії діток, а й для всіх охочих, і для бійців, які повернуться з війни. Це дуже ефективний метод реабілітації, – каже очільник ГО “Спілка батьків, молоді з інвалідністю “Перспектива” Валерій Гаврилов.

До слова, у центрі нині є не лише черкаські коні, а й коні-переселенці, які приїхали до Черкас зі сходу.

Подібний захід для діток у центрі "Перспектива" вже проводили торік до Дня захисту дітей.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100