реклама

реклама Делікат

реклама

Кожен освітній заклад Черкащини має створити безпекову ситуацію, щоб надавати якісну освіту, каже заступником голови Черкаської ОВА Олександр Шамрай.

1685002077158

На початок військового вторгнення на лютий 2022 року в освітніх закладів було лише 44 протирадіаційні укриття. Це складало 5%. Торік влітку почалася робота, щоб украттів стало більше і наблизити умови освіти до очної форми. Тепер в області починаючи від садочків до вищих закладів кількість укриттів складає 60%. Шукали й альтернативи, працювали з суб’єктами господарювання, які були на необхідній відстані від освітніх закладів. Станом на сьогодні відсоткова кількість укриттів в школах складає 83%. На ці цілі пішло 75 млн грн. Це різні джерела фінансування у тому числі кошти благодійних організацій.

Новою постановою Кабміну на Черкащині надійшло більше 40 млн субвенції. Визначено, які заклади підпадають під реконструкцію, їх буде 7 чи 8. І вже влада приступає до освоєння субвенції. З обласного бюджету також підтримано громади, які облаштовують укриття.

Щодо сільської місцевості, де концентрація діток більше ста осіб до 300 це не є опорні заклади. А опорні заклади, то там більше 300 осіб має бути.  У нас таких закладів 35. На таких теж будуть зосереджуватися, покращуючи умови підвальних приміщень, ставитимуть витяжки, прибиратимуть.

– Там велику роботу проводять керівники господарств, батьківські колективи, безпосередньо громада, що утримує той чи інший навчальний заклад. Ми ж більше садочкам приділяємо увагу в сільських місцевостях, – сказав Шамрай.

Також він повідомив, що в деяких закладах буде змішана система навчання, де дітки будуть мінятися для навчання тижнями. Одні будуть йти в школу, інші вчитимуться дистанційно, потім класи будуть мінятися.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100