реклама

реклама

З 13 економічно-активних підприємств прибутково спрацювало 9. Найкращі результати мають: Черкаське обласне комунальне підприємство «Фармація», Монастирищенська центральна районна аптека №17, Тальнівська центральна районна аптека №73, комунальне підприємство «Черкаське об’єднане бюро технічної інвентаризації» та інші. Про це повідомив очільник обласної ради Анатолій Підгорний за підсумками спільної наради разом із фахівцями управління майном та керівниками комунальних закладів.

356859078_736364778500271_234488494083120911_n

- Хочу подякувати керівниками комунальних установ за досить плідну роботу в умовах воєнного стану. Зі свого боку намагаємося вчасно реагувати на усі виклики і підтримувати підприємства комунальної власності. Ми зацікавлені, щоб вони надавали соціально значимі послуги для населення, працювали прибутково і не лише виплачували заробітну плату та здійснювали всі обов’язкові платежі до бюджетів та державних цільових фондів, а також надавали додаткові надходження до обласного бюджету, - наголосив Анатолій Підгорний.

Голова обласної ради акцентував, що одним із джерел додаткових надходжень може бути передача в оренду комунального майна, що не використовується в діяльності підприємств. Також закликав керівників активізувати роботу в пошуку можливостей для розміщення релокованого бізнесу з постраждалих територій.

Окремо Анатолій Підгорний звернув увагу керівників на необхідність постійного моніторингу діяльності підприємств для виявлення ризиків та недопущення негативних наслідків, на пошук невикористаних резервів чи видів діяльності, що в результаті сприятиме додатковим надходженням.

Одним з питань якому було приділено увагу - аналіз ефективності використання майна.  Начальник управління об’єктами  спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату обласної ради Олена Звягінцева наголосила на проблемних питаннях оренди та заходах, спрямованих на підвищення ефективності використання майна. Зокрема, на змінах в структурі та роботі управління, які направлені на покращення процесів та взаємодій між власником, балансоутримувачем та орендарями.

Як зазначила Олена Звягінцева, у пріоритеті роботи обласної ради – раціональність використання майна обласної комунальної власності, при цьому не відступаючи від вимог законодавства. Тому фахівці Управління напрацьовуватимуть відповідні пропозиції.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100