реклама

реклама

Другий день підряд черкаські підприємці привертають увагу обласної влади і доводять, що таки не всі протестувальники поїхали в Київ. Частина черкаських підприємців виражає свій протест тут, у Черкасах.

Опозиціонер Булатецький (на фото – найвищий) також прийшов висловити свій протест

Опозиціонер Булатецький (на фото – найвищий) також прийшов висловити свій протест

26 листопада, якраз коли депутати обласної ради з’їхалися до Будинку рад на сесію обласної ради, незадоволені черкаські підприємці зібралися на Соборній площі перед облдержадміністрацією на знак протесту проти підписання Президентом Податкового кодексу. Підприємці запевняли, що їх чисельність близько 1,5 тис. Частина з присутніх були членами Черкаської міської профспілки «Солідарність» і «Ради підприємців Черкащини». Дехто запевняв, що нічого не знав про акцію і просто вирішив долучитися до мітингу.

2 Учасники акції тримали плакати з написами: «Податки і збори для  дрібних підприємців – не більше 200 гривень в місяць», «Вимагаємо справедливих податків», «Обіцяли податкові канікули – дали податковий зашморг», «І терпіння має кінець», «Податковий кодекс зведе бізнес в могилу!». Вони скандували «Вето! Вето! Вето!».

– Ми за те, щоб платити податки, щоб Податковий кодекс був, але щоб це все було по розумному. До нас депутати не виходять, бо їм нема що сказати. Наша вимога одна – щоб Президент ветував Податковий кодекс. А найкраще його зовсім відмінити, сісти і попрацювати. Має бути компроміс: щоб і підприємцям, і державі було добре, – говорить черкаський підприємець Петро Копієвський.

– Учора підприємці проводили такий собі автопробіг протесту. Сьогодні вже інші організатори проводять мітинг перед ОДА. Це для того, щоб вплив на владу був щодня, – говорить підприємець Руслан Зоря.

Від імені мітингувальників на сесії обласної ради виступила голова Черкаської міської профспілки «Солідарність» Ольга Ракова. Вона озвучила вимоги підприємців, зазначивши, що її профспілка висуває тільки економічні вимоги щодо змін у Податковому кодексі, і в політику не втручається.

Заступник губернатора Михайло Пузяк намагався втихомирити натовп

Заступник губернатора Михайло Пузяк намагався втихомирити натовп

Губернатор Сергій Тулуб зазначив, що це питання «неоднозначне» і порадив депутатам у постійних комісіях доопрацювати пропозиції підприємців, щоб вже 29 листопада направити їх у Верховну Раду і Кабінет міністрів.

А перед підприємцями на площі виступив заступник губернатора Михайло Пузяк. Він спробував заспокоїти протестуючих, однак у відповідь отримав крик «Ганьба!». Насамкінець черкаські підприємці передали заступнику губернатора резолюцію мітингу з вимогами до влади.

У свою чергу на прес-конференції, що відбулася після сесії обласної ради голова ОДА Сергій Тулуб сказав:

 – З представниками черкаських підприємців, зокрема з Ольгою Раковою я вже зустрічався не раз. Я особисто передавав деякі пропозиції від підприємців в національний Комітет з економічних реформ. Ми враховували їх пропозиції на засіданнях регіонального Комітету з економічних реформ, – повідомив Сергій Тулуб.

4– Я вважаю, що в деяких питаннях, які вони ставлять, можна зробити, як кажуть, рознесення в термінах виконання тих чи інших вимог законодавчих… Але я знаю одне, що сьогодні це необхідний крок до підвищення конкурентноздатності економіки країни (очевидно мається на увазі прийняття Податкового кодексу – ред.), це крок, я б сказав, до наведення порядку. Бо ви знаєте, багато підприємців цим спекулюють і мають інші напрямки, де вони уникають обов’язкового оподаткування. І це крок для того, щоб всі суб’єкти підприємницької діяльності платили податки обов’язково. Та й всі ті, хто сьогодні займається якоюсь діяльністю. Тому я вважаю, що крок зроблено, але є якісь невеличкі моменти, про які казала Ольга Ракова. Ми домовились про те, що дві комісії разом з підприємцями розглянуть їхні пропозиції, підготують… Я вважаю що це питання загальнодержавне, але треба подумати і про те, що все ж таки на сьогоднішній день, якщо ми всі будемо уникати оподаткування і всіх цих питань, то хто ж буде наповнювати державний бюджет і за рахунок чого ми хочемо стати краще? Тобто, це питання реформування економіки, бюджетних відносин і так далі.

 Від «Прочерку». Між іншим, на сесії міської ради, що проходила напередодні сесії обласної ради, 25 листопада, депутати фракції «ВО «Батьківщина» запропонували раді надіслати звернення до Президента України з проханням ветувати Податковий кодекс. За наполяганням Миколи Булатецького голосували в поіменному режимі. Лише 23 депутати (від «Батьківщини», КПУ, «Фронт Змін», та частково «УДАР») підтримали внесення звернення до порядку денного (при необхідних 31). Депутати фракцій Партії регіонів та Партії вільних демократів утрималися, а міський голова Сергій Одарич – проголосував проти.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Наталья 13.12.2010 15:46
Шановний Андрiю звiдки скільки заздрості і жовчі?Чи може у Вас життя не склалося i зараз тiльки залишається коментувати хто "сьогоднi у фаворi у Тулуба"? :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 юля 27.11.2010 01:08
Черкасщани, Виборці, А з Вас більшість підприємців, які самі себе кормлять та свої сімї - кого Ви вибрали за кого голосували... ?! Вони навіть не поставили питання про Ваші біді про Вашу тривогу їм все рівно хто ви і як Ви... Ваш мар Одарич за якого ви голосували против того щоб вас почути та щоб вас слухати... У нього шеф Міша Бродський , який цей кодекс це ярмо Вам накидає..., А його команда з партії регіонів та вільних демократів йому в цьому допоможе... ДУМАЙТЕ Ж ШАНОВНІ , СКІЛЬКИ ВИ ВЖЕ БУДИТЕ ПОМИЛЯТИСЯ ?!!! Лише Батьківщина з Вами... !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #2 Сергій 26.11.2010 23:19
Нормально? Вони, бачиш, "утрималися". 35 осіб із 60 напіввагітні чи напівбожевільні ? Хто ви, панове? Вам мало долі Тігіпка?
А. Ну да. У Вас ще 5 років попереду. Це, мабуть, так тішить ваше серце... Ні, даруйте, яке серце? Кишені, шлунки, інші органи. Все ж чешеться. А рука так і тягнеться до маракуї.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Андрей 26.11.2010 23:12
За спиной Пузяка Дмитро Виноградов, який був головним акціонером черкаського ВАТ "Мехбуд" (ЧСУМ), де з 184 залишились лічені працівники. Сьогодні він у фаворі у Тулуба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100