реклама

реклама

У рамках виконання «Програми розвитку туризму в Черкаській області на 2012-2020 рр.» нині на Черкащині активно популяризується зелений туризм. Його поширення не лише сприятиме збереженню національних традицій і природних ресурсів, але й стане складовою успішного розвитку села та створення нових робочих місць, переконаний голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

– Механізм підтримки сільського зеленого туризму доволі складний. Гарним тому підтвердження є те, що такі програми працюють лише у кількох областях. Але нам вдалося розробити абсолютно новий механізм, щоб кредитування будівництва, реставрації інфраструктурних об’єктів для розвитку зеленого туризму було безвідсотковим. Також важливо було забезпечити рівні умови як для юридичних, так і для фізичних осіб, які братимуть участь у конкурсі, – зазначив Сергій Борисович.

Як повідомляє прес-служба Черкаської ОДА, процес створення вищезазначеного механізму тривав доволі довго, оскільки порядок надання безвідсотково кредиту є регуляторним актом. Нині цей регуляторний акт пройшов погодження в Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва і затверджений Головним управлінням юстиції в Черкаській області. А вже сьогодні відбулося засідання конкурсної комісії щодо фінансової підтримки суб’єктів підприємництва у сфері зеленого туризму.

– Відтак до кінця року переможцям конкурсу буде виділено 500 тис. грн. на розбудову інфраструктури зеленого туризму. Але це лише перший крок. Заплановано, що наступного року фінансування програми зросте у кілька разів. Перебільшити значення реалізації цієї частини Програми надзвичайно важко, адже розвиваючи зелений туризм можна створити навколо однієї садиби до 20 робочих місць, – сказав голова ОДА Сергій Тулуб.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Resto 09.11.2012 14:22
А як щодо зеленого туризму на фоні зрубаних ялинок?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Новый Гость 09.11.2012 00:39
Ну если по турызму это к Одарычу.
Он у нас весь мир объехать успел через кресло мэра.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Кузя 08.11.2012 21:46
Зачем искать.Василий Павлович Скалацкий,фракц ия партии регионов в областной раде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Скаско-раскраско 08.11.2012 20:23
Камбек Підкови? Шукайте Черевкові чернетки, він на цьому ділі мільйони з*їв.Може розповісти, як не подавитися. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100