реклама

реклама

Віце-спікер парламенту, один з лідерів Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Микола Томенко вважає, що парламентські вибори і, зокрема, результати голосування за партійною складовою є єдиним коректним барометром оцінки діяльності влади, опозиції та всіх політичних сил в Україні. Про це повідомляє його прес-служба.

Микола Томенко нагадав, що Черкаська область в силу різних обставин стала експериментальною для нової влади на чолі з Віктором Януковичем. Він додав, що першим кроком було прибуття на Черкащину Сергія Тулуба (у квітні 2010 р.), який позиціонував себе як найближча до Віктора Януковича людина, яка прибула туди ледь не зі спеціальною місією: показати, що «донецькі професіонали» можуть зробити успішний проект і у Черкаській області. Політик також зауважив, що для цього Віктор Янукович створив всі умови для Сергія Тулуба. Зокрема, закрив очі на те, що Черкащина стала єдиним регіоном, керувати яким було привезено більше ста «професіоналів» з Донбасу та братніх регіонів.

Віце-спікер додав, що навіть регулярні нарікання з боку малого, середнього бізнесу і навіть великого бізнесу, який відмовлявся визнавати «донецькі» правила гри і частина якого покинула територію черкаської області; критичні оцінки експертів і громадськості того, як працює нова влада на Черкащині, не вплинули на зміну думки Віктора Януковича стосовно «ефективності» методів управління Сергія Тулуба.

Микола Володимирович зауважив, що, «мабуть, Президент і його команда розуміли, що вибори повинні продемонструвати і розставити крапки над «і». Він додав, що сьогодні вже є результат, і він представлений підсумками голосування на парламентських виборах.

За словами політика, оскільки так звана команда Януковича-Тулуба почала працювати на Черкащині після президентської кампанії, за відправну точку коректно взяти вибори за партійною складовою до органів місцевої влади 2010 року, зокрема, до Черкаської обласної ради.

– У підрахунку ми абстрагуємося від того, який ступінь сфальсифікованості результатів цих виборів, оскільки на підставі цих результатів сформована нинішня обласна рада, яка тотально підпорядкована голові обласної адміністрації та під неї сформовано вертикаль виконавчої влади, – сказав М.Томенко.

Отож, у 2010 році за Партію регіонів проголосували 28, 92% громадян на Черкащині. До провладної більшості також увійшов Блок Литвина, за який віддали свої голоси 5,50% виборців. Єдина реальна опозиційна політична сила у 2010 році – Блок Юлії Тимошенко – набрав 17,16% голосів.

Водночас, на нинішніх виборах, а, як відомо, ЦВК вже стовідсотково порахувала результати голосування по багатомандатному округу, команда Януковича-Тулуба у Черкаській області втратила більше як 10% своїх прихильників. На виборах у 2012 році Партія регіонів отримала 18,67%. Натомість, підтримка опозиції зросла більше як на 20%. Так, «Батьківщину» підтримали 37,77% громадян, а опозиційні «Удар» і «Свободу» – 17,23% та 9,48% відповідно.

Микола Томенко також додав, що, якщо взяти до уваги, що під час виборчої кампанії комуністи виступали з критикою діючої влади і за них голосувала частина лівого, але опозиційного електорату, то 9,29% підтримки комуністів треба віднести до опозиції. Отож, в результаті отримуємо суму підтримки опозиції в 73,77%.

– Тобто маємо майже 74% громадян у Черкаській області не підтримують діяльність нинішнього голови обласної адміністрації Сергія Тулуба та Президента Віктора Януковича, – підсумував Микола Томенко.

За таких обставин, переконаний Микола Томенко, «було б правильно, щоб керівництво обласної адміністрації добровільно залишило територію Черкаської області у зв’язку з тим, що їх політика не підтримується абсолютною більшістю громадян – жителів Черкаської області».

– Хоча мало віриться у те, що донецька команда добровільно залишить територію Черкаської області, – додав він та наголосив, що, на його переконання, «такий результат виборів є серйозною підставою для відповідного рішення Президента стосовно зміни керівництва краєм».

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Кутузов 17.11.2012 18:15
Цитую Степ:
Чемодан - вокзал - донбас !!!
Цитую Resto:
Їх і дустом звідси не витруїш! :oops:
Цитую мушкетер:
донецких - должны вытеснить казбецкие !

Без Куликового поля, або Бородіно, або Сталінграду ніяк .....
Але це росіяни, українці здатні тільки на Жовті води, вкусити смак перемоги без історичних політичних наслідків. Перемога на виборах Булатецького приклад тому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 мушкетер 17.11.2012 12:18
донецких - должны вытеснить казбецкие !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 ZORRO 10.11.2012 15:48
От перемены мест слагаемых сумма не меняется.Так что пока голубые при власти перемен ждать напрасная трата времени и Вам пан Томенко это известно.Сейчас этой властью,после того как они провели "избирательную компанию",дан нам последний шанс смести эту голубую чуму с политической арены.И не дай бог принять их правила игры, а именно перевыборы в отдельно взятых округах! Перевыборы по всей Украины как в парламент так и главное президента!Вот чего ждёт от вас большая часть нашего многострадально го народа! Действуйте господа лидеры, народ вас поддержит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Resto 09.11.2012 14:20
Їх і дустом звідси не витруїш! :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Степ 09.11.2012 13:29
Чемодан - вокзал - донбас !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #1 гость 09.11.2012 13:22
томенко от тебя поставить губернаторам ,сразу зацвели сады ,запели птички . пан Томенко свистеть немешки ворочить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100