Осінній лісокультурний сезон на Звенигородщині виходить на фінішну пряму.

За словами директора Звенигородського лісгоспу Анатолія Проценка, доповнення лісових культур вже провели на площі 260 гектарів. Залишилось – ще близько 70 гектарів.

Окрім того, лісівники вже завершили збір жолудів та насіння, заготовивши 9 тонн посівного матеріалу, який використовуватимуть для вирощування сіянців. Зважаючи на те, що більше 70 відсотків лісового фонду підприємства становлять дубові насадження, вирощуванню саме цієї культури на Звенигородщині віддають перевагу. Для підготовки необхідної кількості посадматеріалу було заготовлено 8 тонн жолудів та 1 тонну насіння супутніх культур.

Вирощують садивний матеріал із запасом. Зокрема, цього року, за словами керівника лісгоспу, було вирощено більше 1 мільйона 80 тисяч сіянців та 60 тисяч саджанців декоративних порід. Наступного року посадкового матеріалу планують отримати не менше, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

В цілому, як відзначає Анатолій Проценко, всі лісокультурні роботи на підприємстві проходять за графіком та будуть завершені у заплановані терміни.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100