У Вінниці завершився третій тур чемпіонату України з хокею на траві. У професійній лізі представлена і збірна Черкаської області, яка так і називається – «Черкаська область», інформує «Черкаський спорт».

Лідер черкаської команди Денис Охмак

Лідер черкаської команди Денис Охмак


Незважаючи на те, що хокеїсти не мають власного ігрового майданчика, вони традиційно тримаються в когорті лідерів. Так, на зимову перерву черкащани пішли, маючи в своєму активі 39 очок і третє місце в турнірній таблиці. Попереду лише команди з Вінниці: «Секвоя» та «ШВСМ-Динамо». Із дванадцяти матчів чемпіонату наші хокеїсти виграли дев’ять.

У Черкасах хокей на траві розвивається близько 30-ти років. Все розпочиналося з жіночої команди. У 1981-му році з’явилася чоловіча збірна. За цей час черкащани не один рік впевнено тримали позиції однієї з кращих команд України. Зараз в обласному центрі грають ключкою з м’ячем більше ста осіб різного віку. Серед них кілька захищають прапор національної збірної. Щодо виступів в першій частині сезону, то старший тренер команди Олексій Саєнко досягненнями своїх вихованців задоволений. Впевнений: проведені матчі на цьогорічному чемпіонаті України свідчать про якісний рівень гри черкащан.

– Попереду ще чотири тури Чемпіонату, що стартують вже навесні. Хокей на траві – літній олімпійський вид спорту. Він не популярніший за футбол, хоча не менш видовищний та цікавий. Незважаючи на те, що в Черкасах про нього майже не чути, у нас є гарні результати, – говорить старший тренер збірної Черкаської області з хокею на траві Олексій Саєнко.

Приміром, черкащанина Дениса Охмака неодноразово визнавали кращим бомбардиром України. Хокеїст вчився вправлятися ключкою ще зі шкільної лави. Цьому спорту він присвятив 17 років свого життя.

Тренерський штаб зізнається: бути результативними та конкурентними не так вже й просто. Якщо молодші хокеїсти грають у спортзалі однієї черкаської школи, то основний склад сам шукає, де провести тренування.

Умови для тренувань черкаської команди

Умови для тренувань черкаської команди


Хокеїстам пообіцяли надати приміщення для підготовки в одному з спорткомплексів Черкас, який ще недобудований. Щоправда, коли він запрацює, достеменно невідомо. Зараз вони тренуються на майданчику спорткомплексу «Манеж».

Продовжать свій шлях до нагород черкаські представники доволі екзотичного виду спорту вже навесні, коли відіграють ще чотири тури регулярного чемпіонату.

Турнірна таблиця ІІІ туру чемпіонату


І

В

Н

П

М

О

1.ХК «Секвоя» Вінниця

12

12

0

0

135-25

48

2.ХК «ШВСМ-Динамо»Вінниця

12

11

0

1

74-18

41

3.Збірна Черкасбкої обл.

12

9

0

3

68-49

39

4.ХК «Барс-Буревісник» Бердичевський р-н

12

5

0

7

37-42

27

5.ХК «ШВСМ-ДЮСШ» Чернівці

12

4

0

8

43-88

24

6.ХК «БКПЕП-Старт» Бердичевский р-н

12

3

1

8

22-72

22

7.ОСДЮШОР «Олимпия»

12

2

0

10

24-61

18

8.ХК «ККНАУ-КРАУС» Кривий Ріг

12

1

1

10

18-84

16

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100